Havi hírek
2018. January 07. Sunday - 13:07:39 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Hírextra

Az MSZP nyugdíjasoknak szóló programja három elemre, nyugdíjasgarancia-programra, akadálymentesítési és cafeteriaprogramra épül - mondta az ellenzéki párt elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula kifejtette: a nyugdíjasgarancia-program része egy kormánytól független nyugdíjbiztosítási alap létrehozása. A program tartalmazza a minimumnyugdíj megduplázását, a vegyes, vagyis a svájci indexálás visszaállítását és a 13. havi nyugdíjnak megfelelő, egyszeri ellátást, amelynek összege mostani számítás szerint 120 ezer forint - részletezte.

Tovább...2018. January 07. Sunday - 13:03:16 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

Három feltételnek kell megfelelnie 2018. január 1-étől azoknak az embereknek, akik legalább húsz éven keresztül a saját otthonukban ápolták beteg gyermeküket. Az így megkapható támogatás összege 50 ezer forint - írja a Napi.hu.

Akár fél évre visszamenőlegesen is járhat a tartós ápolást végzők időskori támogatása, ha az igénylők megfelelnek a törvény által támasztott követelményeknek. Az adózóna.hu összesítése szerint ez azoknak jár, akiknek megállapított öregségi nyugdíjuk van, a nyugellátást megelőzően a gyermeküket 20 évig otthon ápolták és ehhez ápolási díjat vettek igénybe, melyből legalább egy évet úgy, hogy az emelt összegű vagy kiemelt összegű díjat kaptak.

Az igazolásokat a kérelmezéskor nem kell csatolni, elég csak nyilatkozni róluk

Tovább...2018. January 07. Sunday - 12:46:22 -- Külföld -- 0

Index

Újraindítja egy magánvállalkozás a csaknem négy éve eltűnt malajziai utasszállító roncsai utáni kutatást, írja az MTI.

Tovább...2018. January 07. Sunday - 12:35:04 -- Időjárás -- 0

24 HU

A hőmérő higanyszála “mélyre zuhant” szombaton New Hampshire-ben, melynek havas hegycsúcsain a sajtójelentések szerint a hideg a mínusz 40 Celsius-fokot is elérte,

péntek éjszaka pedig a hidegérzet mínusz 70 fokos volt

– írja a távirati iroda.

Jeges szélviharok sújtották Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania és Maryland államot, ahol az országos meteorológiai szolgálat határozottan felhívta a lakosság figyelmét a meleg öltözködés fontosságára, valamint arra, hogy a megfagyást elkerülendő senki ne tartózkodjon tíz-húsz percnél többet szabad levegőn.

Tovább...2018. January 07. Sunday - 12:31:36 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

IHVG

Az amerikai asztronauta több mint negyven éves pályafutása alatt hatszor járt a világűrben.

Tovább...2018. January 07. Sunday - 12:24:20 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2018. január 7-én 0 óra 43 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten a XVII. kerületben az Újlak utcában lövést hallottak – írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves Cs. Norbert bement egy Újlak utcai házba és ott lelőtt egy férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A támadó ezt követően a lakásban tartózkodó nővel kiment az utcára, ahol a nőre is rálőtt, majd a fegyverét maga ellen fordította. A nőt és a támadót a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Cs. Norbert később belehalt sérüléseibe.

Tovább...2018. January 07. Sunday - 12:18:50 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

A marsi emberi élet lehetőségére keresi a választ a tervek szerint május 5-én útnak induló amerikai bolygóközi járat, az InSight.

A Földdel szomszédos bolygó talaj alatti rétegeinek tanulmányozására alkalmas szondától az amerikai űrhivatal, a NASA annak kiderítését várja, hogy mennyire lakható a környék, ha az emberek bunkerekbe költöznek, védőfelszerelést használnak és a planéta belsejének geotermikus energiáját hasznosítják. A SpaceX (a Tesla villanyautókról is ismert Elon Musk űrvállalata) szintén májusra tervezte első – ugyancsak pilóta nélküli – Mars-járatának startját. A SpaceX specialitása az újrahasznosítható rakéta. Az ilyenekkel évek óta rendszeres teherszállítást vállal a Föld és az ISS nemzetközi űrállomás között.

Tovább...2018. January 07. Sunday - 12:14:03 -- Gazdaság -- 0

HVG

Úgy nőtt a NAV bevétele, hogy mindenki kevesebb adót fizetett - legalábbis ezt állítja a távirati iroda.

Tovább...