Havi hírek
2018. January 06. Saturday - 11:43:01 -- Rezeda világa -- 0

Rezeda világa

Muszáj vagyok a priori elnézést kérni Bacskó Kati nénitől – Kósa mama -, hogy alább pár keresetlen mondat erejéig karikatúra módján ábrázolom őt, föstöm le mintegy a pennámmal, de ezt kívánja a meggondolás, a mérhetetlen tapasztalat, meg a genya lelkem nem utolsó sorban.

Pedig én tisztelem őtet teljes szívemmel és a lelkemmel is, mert ugyan a drágalátos fiacskája kínos helyzetbe kormányozta – ilyen ez a Lali gyerek -, mégis áll a vártán keményen. C’est la vie, ahogyan a túlművelt panelproli mondaná gyónás után.

Mert milyen jó már, hogy valaki nyolcvan fölött érez olthatatlan késztetést, hogy ganajozzon, ezért föltépi a párnacihát, előveszi a kuporgatott kincseket, egy élet munkájának gyümölcsét, és disznótelepet vesz. Ilyesmi akárkivel megeshet, ha nem figyel oda.

Tovább...2018. January 06. Saturday - 11:03:45 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Ugyan az MNB elszámolásaiban megjelent egy 2826 milliárd forintos tétel, amellyel az állam a nyugdíjpénztári átlépések miatt tartozik, Matolcsy György most elmagyarázta, hogy valójában miért nincs tartozás.

Az NGM után a jegybank is megerősítette: semmire nem számíthatnak már a volt magánnyugdíjpénztári tagok az államtól. Miután az MNB egy jelentésében többen is kiszúrtak egy 2826 milliárd forintos tételt, amely a nyugdíjpénztári átlépések miatti tartozásokból ered, az NGM pedig azt mondta, hogy nincs tartozás, az MSZP-s Tóth Bertalan megkérte Matolcsy Györgyöt, hogy tisztázza a helyzetet.

Tovább...2018. January 06. Saturday - 10:58:40 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi hu

Egyre inkább elmarad a nyugdíjak emelkedése a mostanra már akár két számjegyű növekedést felmutató keresetekétől.

A bankmonitor.hu gyűjtése szerint a legjobb esetben az inflációhoz közeli emelésben részesülhetnek az öregkori ellátásban részesülők. Ráadásul az alacsonyabb kategóriákban alig érzékelhető a nyugdíjnövekedés.

Tovább...2018. January 06. Saturday - 10:55:30 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Nyugdíjasok információs portálja

Az MSZP nyugdíjasoknak szóló programja három elemre, nyugdíjasgarancia-programra, akadálymentesítési és cafeteriaprogramra épül – mondta az ellenzéki párt elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tovább...2018. January 06. Saturday - 10:46:58 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Klubrádió

Mégis kaphatnak rokkantsági ellátást azok, akik a Fidesz-KDNP kormány törvénymódosítása miatt hat éve kiszorultak a rendszerből – tudta meg az ATV.

Januártól ugyanis enyhül a szabályozás: kevesebb biztosítotti idő is elég lesz a támogatáshoz. Ahhoz, hogy az ellátást valaki megkapja, öt éven belül például 1095 napot kell igazolni. Az úgynevezett kivételes ellátást külön kell kérni, a hatóság pedig esetenként dönt arról, jár-e a pénz a megváltozott munkaképességűnek. Jogászok szerint az is kérdés, hogy a költségvetésből elkülönített keretösszeg elég lesz-e a kivételes ellátások kifizetésére.

Tovább...