Havi hírek
2018. January 05. Friday - 13:35:25 -- Egyéb -- 0

Index

Azt már eddig is tudtuk, hogy a diplomáciai jelentősége és veszélyeztetett mivolta miatt a panda kérdés nélkül az élet császára, de ha nem lenne így, akkor is nehéz lenne náluk csodásabb vadállatot mutatni:

Tovább...2018. January 05. Friday - 12:38:49 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Most komolyan: kezdjük megint sorolni, hogy mikre, milyen ostobaságokra szórja a pénzt az Orbán-kormány? Vegyük csak a tegnapi hírt.

Ezt mondjuk nem sorolnánk be feltétlenül az "ostobaság" kategóriájába, de aki egy család vagy bármilyen kis közösség pénzügyeit osztja be, ismeri a súlyozást: ha a gyereknek nincs cipője, nem veszünk a bármilyen kedves szomszédnak egy 3D-s televíziót. És akkor Kósáék "malacáról" ne is beszéljünk. Vagy inkább de. Nagyon is. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Deák Ferenc út érintett szakaszán élők is biztonságosan tudják megközelíteni otthonukat - mondja a heol.hu-nak Karácsond polgármestere. Az "érintett szakasz" az gyakorlatilag a település vége, vagyis az a terület, ahol a jómódúak élnek. Ja, nem. 

Tovább...2018. January 05. Friday - 12:11:25 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Nehezen találnak végzettségüknek megfelelő munkát a 45 év feletti diplomások. Elértük a teljes foglalkoztatottságot?

Történelmi mélypontra, 3,8 százalékra süllyedt a munkanélküliségi ráta a KSH legfrissebb adatai szerint, a foglalkoztatottak száma pedig a 2017. szeptember–novemberi időszakban 36 ezer fővel bővült, így elérte 4 millió 450 ezer főt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ez azt jelenti, hogy szinte minden magyar embernek, aki képes és akar dolgozni, van munkája. Kérdés persze, hogy milyen munkája. Miközben ugyanis a cégek egyre növekvő munkaerőhiányról panaszkodnak, a 45 évnél idősebb álláskeresők arról számolnak be, hogy - vélhetőleg életkoruk miatt - sorra utasítják el őket, és a sokadik állásinterjú után sem kapnak munkát.

Tovább....2018. January 05. Friday - 11:22:22 -- Rezeda világa -- 0

Rezeda világa

A marosvásárhelyi táblabíróság pénzbírság kifizetésére kötelezte, és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia zenekar énekesét.

Nem történt semmi voltaképp, csak egy magyar bohóc a román bíróságtól kapta meg azt a kokit – vagy sallert – amelyet O. V. még másnak ígérgetett. Viszont a turulokkal táncolókban összeomlott a világ, mert valahogyan összefutottak Európával, ahol minden részeges bölcsész-romlottság ellenére azért azt nem nézik jó szemmel, ha a saját földjükön izgatnak ellenük, mint tette ezt a Kárpátia, a Fidesz, meg a Jobbik. A szabadság komilfó, a bunkóság nem annyira.

Tovább...2018. January 05. Friday - 10:39:46 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Azzal hitegette őket, olcsón tud franciaországi síelést szervezni. 9 milliót szedett be, de csak anyagi gondjait akarta enyhíteni.

Többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat egy kecskeméti tanárnővel szemben, aki az iskola tanulóinak meghirdetett franciaországi kirándulás összesen több mint 9 millió forint összegű részvételi díját beszedte, de valójában sem a szállást, sem az utazást nem szervezte meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 48 éves tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg az iskola tanulói részére.

Tovább...