Havi hírek
2018. January 03. Wednesday - 12:15:21 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Városi kurír

Korózs Lajos, a szocialisták első számú szociálpolitikusa az elmúlt év végén interjút adott a Városi Kurírnak, melynek eddig csak az aktuálpolitikával foglalkozó részét adtuk közre. Alább olvasható a beszélgetés általánosabb szakpolitikai kérdéseket is boncolgató folytatása.

171016 Korozs Lajos

Tovább...2018. January 03. Wednesday - 11:42:24 -- Politika -- 0

HVG

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete megkezdte a felkészülést a munkabeszüntetésre.

Az érdekképviselet január 12-re és 15-re tervez sztrájkot az önkormányzati hivatalokban, az erről szóló felhívást kedden tették közzé – írja az Mfor.

Az MKKSZ – amely saját adatai szerint 200 ezer közszolgálati dolgozó érdekeit képviseli – azt állítja, hogy tagjai kimaradtak a bérrendezésekből, a fizetésük tíz éve változatlan. A szakszervezet azért folyamodna a munkabeszüntetéshez, mert két tárgyalási forduló után a kormány ajánlat nélkül visszavonult.

Tovább...2018. January 03. Wednesday - 11:04:49 -- Érdekes -- 0

Index

Az emberek jó részénél működik egy ősi, ösztönös fájdalomcsillapító reflex: ha hirtelen fájdalom éri karunk kezünk valamely részét, önkéntelenül is a szánkba vesszük azt, hogy csökkentsük a kellemetlen érzést.

Tipikusan ilyen helyzet, ha kalapáccsal rávágunk valamelyik ujjunkra, odacsípjük valahová, megégetjük azt – mind rém rossz érzés, amit gondolkodás nélkül szeretnénk azzal enyhíteni, hogy szánkba vesszük a sajgó testrészt. És a jelek szerint egész jól működik a dolog, csakúgy, mint testünk más öngyógyító képessége. De adott a kérdés: hogyan? Ahhoz, hogy megválaszolhassuk a kérdést, érdemes nagyjából tisztában lenni azzal, miképp jutnak el az agyba a fájdalomjelzések, mi a leginkább elfogadott elmélet a testünkben keletkező fájdalomérzet továbbításáról.

Tovább...2018. January 03. Wednesday - 10:57:27 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Zoom

Jómódú volt, az utca legszebb háza volt az övéké, előtte mindig luxusautók álltak – írja arról a házaspárról a Blikk, akit január elsején találtak holtan az újpesti Kinizsi utcában.

L. Jánost és feleségét rokonaik találták holtan rá, majd a tragédia hallatán a család többi tagja is azonnal a házhoz sie­tett, de hiába, segíteni ők sem tudtak. Az első sajtóhírek szerint a házaspár női tagját szúrt sebbel találták meg, azonban a rendőrség kizárta, hogy gyilkosság történt volna.

Tovább...2018. January 03. Wednesday - 10:54:12 -- Érdekes -- 0

HVG

Kínai, japán, sőt indiai/védikus módszernek is nevezik az általunk fellelt források azt a vizuális szorzási módszert, amelynek nem is az eredete a lényeg, hanem a zsenialitása.

Tovább...2018. January 03. Wednesday - 10:43:08 -- Időjárás -- 0

Index

Továbbra is remekül leplezi az időjárás a tényt, amely szerint az év elején a télnek nevezett évszak van érvényben.

Tovább...