Havi hírek
2017. december 20. szerda - 10:44:20 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook fejlesztőinek köszönhetően hamarosan eltűnhetnek azok a bejegyzések, amelyekkel az oldalak a felhasználókat kihasználva szeretnének nagyobb közönséget elérni.

A Facebook hírfolyamot kezelő algoritmusa alapvetően logikusan dolgozik: minél többen kedvelnek egy bejegyzést, szólnak hozzá a poszthoz vagy tesznek másfajta interakciót, az adott oldalnak annál nagyobb lesz az elérése. Ennek oka, hogy az algoritmus alapvetően úgy látja, hogy az oldal népszerű tartalmakat posztol, ami sokakat érdekelhet, így egyre több ember hírfolyamában jeleníti majd meg azt.

Tovább...2017. december 20. szerda - 10:36:52 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Index

A Marcali Járási Ügyészség november végén gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, akit november elején Balatonkeresztúron, egy héttel később pedig Tikoson kapcsoltak le a rendőrök, miközben közepesen ittasan autót vezetett.

A vádlottat ezért a Marcali Járásbíróság 1 év fogházbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását azonban 2 évre felfüggesztette.

De az igazi bonyodalom csak ezután jött, a vádlott ugyanis a november 30-i tárgyalásra sem jutott el zökkenőmentesen. A tárgyalás délelőttjén a bíróságra menet Kéthelyen igazoltatták ismét a rendőrök, és megint kiderült, hogy közepesen ittas állapotban vezetett. Ráadásul a jogosítványát már korábban elvették.

Tovább...