Havi hírek
2017. december 15. péntek - 12:21:48 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Zoom.hu

Ráadásul nem is akárhogy: mesterséges intelligenciával.

Felfedezett egy, a mienkhez hasonlóan 8 bolygóból álló naprendszert a NASA a Google által fejlesztett mesterséges intelligenciával és a Nap körül keringő Kepler űrtávcsővel – írja az Index.

Tovább...2017. december 15. péntek - 11:47:04 -- Egyéb -- 0

168 Óra Online

Először az eltűnéséről szóltak a hírek, aztán már arról, hogy meggyilkolták az egykori valóságshow-szereplőt, a 24 éves VV Fannit. „Szakmai ártalom”, „kereste a bajt a munkájával rendesen”, „veszélyes szakmát űzött” – vontak vállat a népítélet megfogalmazói a közösségi oldalakon, miután kiderült, hogy a lány prostituált volt.

Nem mintha a verés elszenvedése bármilyen mértékben is része lenne annak a tevékenységnek, amelyre egy prostituált rákényszerül, de az első tudósítások szerint nem egy kuncsaft támadta meg: a gyilkos ismerte őt, valaha viszony volt köztük. E tekintetben VV Fanni nem különbözik azoktól a „tisztes, polgári” szakmát folytató nőktől, akiket megöl a volt vagy jelenlegi párjuk.

Tovább...2017. december 15. péntek - 11:44:28 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

A NASA kutatói szerint a most érkező kisbolygó a felelős a Geminidák meteorraj létezéséért. Ez a harmadik legnagyobb olyan aszteroida, amely viszonylag közel repül el mellettünk.

Tovább...2017. december 15. péntek - 10:48:34 -- Belföld -- 0

Zoom.hu

Tízezrek maradtak az út szélén, az elmúlt években drasztikusan leépültek a szegénység ellen védő szociális támogatások, nőtt a kiszolgáltatottság.

Karácsony előtt erősebb figyelem kíséri a szociálisan nehéz helyzetben lévők kérdését. Ennek látványos eleme az utcai ingyenes ételosztások időszaka, amikor hosszú sorokat lehet a fővárosi köztereken látni. Ugyanakkor a szegénység ennél összetettebb, és nem csak azokat érinti, akiket látni lehet az utcákon. A Policy Agenda által a Zoom.hu számára készített elemzés élethelyzeteken keresztül mutatja be, hogy mi történt az állami szolidaritással 2008-as gazdasági válság óta.

Sokan maradnak az útszélén
Különböző módon lehet mérni a szegénységgel érintettek számát. Az Európai Unió statisztikai szerve (Eurostat) által közölt adat szerint 32 százaléka a magyar társadalomnak súlyos nélkülözésben él.

Tovább...2017. december 15. péntek - 10:38:45 -- Kultúra -- 0

HVG

Szilágyi István felkérték, vállalja el egy készülő film főszerepét, amivel nemcsak szakmájába térhetne vissza, hanem anyagilag is rendeződhetne élete.

Tovább...