Havi hírek
2017. december 13. szerda - 12:10:00 -- Belföld -- 0

Pesti Bulvár

Megdöbbentő a szegénység ma Magyarországon, írja az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat. A felmérés szerint 2016-ban a magyarok 32 százaléka élt súlyos nélkülözésben, ezzel pedig az EU egyik legrosszabb eredményét produkáltuk.

Románia, Bulgária és Görögország még mögöttünk szerepel a listán. Az uniós átlag 16 százalék körül van, ami összesen 75 millió európai uniós állampolgárt jelent. A legkevesebb nélkülöző a skandináv országokban él, arányuk az összlakossághoz mérve Dániában 6, Finnországban 4, Svédországban pedig 3 százalék

Tovább...2017. december 13. szerda - 11:50:36 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Francia kutatóknak először sikerült az óceán mélyén rögzíteni, ahogy a Föld folyamatosan hangot ad ki magából. Csak találgatják, mi okozhatja.

Tovább...2017. december 13. szerda - 11:44:32 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

Megjelenik-e ön még fizikai valójában olyan helyeken, mint a bank, a posta vagy egy hipermarket, elballag-e a parkolóautomatához apró után kutatva, vagy már mindent a fotelból és a telefonjáról intéz?

Hányféle alkalmazással teszi egyszerűbbé az életét, és produkál-e elvonási tüneteket, ha valamiért nincs internet? Kérdőívünkben arra kerestük a választ, milyen mértékben használja ki a digitális világ vívmányait az Index-olvasó, hányféle közösségi oldalon aktív, és mennyire bízik az online bankolásban, illetve a telefonos fizetésben.
Kár szépíteni: csaknem hozzánk nőtt a mobilunk, és a különféle kutatások eredményei szerint átlagosan napi 2 órát töltünk a telefonunk nyomkodásával.

Tovább...2017. december 13. szerda - 11:18:45 -- Belföld -- 0

Index

Hamarosan a pulpituson látjuk az első, bírósági tapasztalat nélküli, a kormány köreiből érkező bírákat.

Tovább...2017. december 13. szerda - 11:09:13 -- Politika -- 0

Index

Habony Árpádnak van egy Hong Kongban bejegyzett cége, amely kötődik a letelepedési kötvényprogramból legnagyobb húzó kínai üzleti körökhöz - írja a Direkt36.

Az Asia Frontiers Limited nevű cégbe 2015. április 15-én szállt be a miniszterelnöki tanácsadó, ő az egyetlen részvényes és az igazgató is egyben. A társaságot egy cégek alapításával és értékesítésével foglalkozó vállalat hozta létre a helyi cégnyilvántartás szerint. Habony az alapítás után másfél hónappal lett az igazgató, és hozzá került a cég egyetlen, egy hongkongi dollár (34 forint) névértékű törzsrészvénye is.

Tovább...2017. december 13. szerda - 11:01:07 -- Blog -- 0

Rezeda világa

Miközben Pártunk, kormányunk, s e kettő, következésképp a világmindenség első és egyetlen embere biztosan halad a téboly kitaposott útján – vagy csak tetteti az elmebajt nagy aljasul, ez gusztus kérdése -, fű alatt és a színfalak mögött módszeresen irtja saját népét.

Mint a legendás és példa értékű béka, olyanok vagyunk, akit, ahogyan az ismeretes, beletettek egy fazék hideg vízbe, s azt fokozatosan melegítették. Így nem vette észre a jámbor szúnyogzabáló, hogy megfőzik. Ekképp vagyunk átverve mi itt, s főként az a kétmillió, aki még mindig hisz a boszorkányokban. Ezért, miközben abba merül bele kötésig, ahogyan az ő sárkányölője megvédi őtet, a hazát, Ajrópát meg a bicebóca tornyú templomot, benne a hitével, nagy ámulatában nem marad ideje fölfedezni azt a csodát, hogy adott mennyiségű pénzért tegnap még két csirkelábat kapott, máma viszont csak egyet. A bambaság soha nem vezet semmi jóra.

Tovább...