Havi hírek
2017. december 12. kedd - 11:35:44 -- Belföld -- 0

HVG

Továbbra sem működik megfelelően az állami kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos számlázási rendszere

Tovább...2017. december 12. kedd - 11:30:57 -- Gazdaság -- 0

Index

Lesz elég magyar hal az év végi ünnepekre, sőt még bőven jut exportra is - mondta az MTI-nek a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője. A hal néhány százalékkal drágább, mint tavaly a nyári aszály és a magasabb gabonaárak miatt, az áremelkedés mértéke azonban nem éri el a 10 százalékot.

Lévai Ferenc - aki egyben az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója is - közölte: az idei édesvízi haltermelés mintegy 19 ezer tonna lehet, további mintegy 4 ezer tonnát a magyar intenzív telepeken termeltek meg.

 Magyarországon az alaphal a ponty, a teljes fogyasztás mintegy 80 százalékát adja. Az év végi ünnepekre már keresett a harcsa, a süllő és a pisztráng, azok a szálkamentes halak, amelyek fogyasztása évközben még elenyésző. Az év végén fogy el Magyarországon az éves halfogyasztás 30-35 százaléka.

Tovább...2017. december 12. kedd - 11:25:46 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Portfolio

Tovább bővülhet a nyugdíjas-szövetkezeti rendszer, mivel a Magyar Idők értesülései szerint a dolgozni vágyó nyugdíjasok a takarékokban, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének képviseletein is regisztrálhatnak.

A napilapnak nyilatkozott Turi Dénes, a múlt héten megalakult Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Közész) elnöke, aki elárulta, hogy várhatóan már a jövő év elején, de legkésőbb márciusban minden takarékszövetkezetben regisztrálhatnak a dolgozni vágyó idősek a nyugdíjas-szövetkezetek által nyújtott munkákra.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az informatikai rendszer kiépítését követően - várhatóan tavasszal - a dolgozni vágyó nyugdíjas a takarékszövetkezeti fiókban jelzi az ügyintéző számára, hogy munkát vállalna.

Tovább...2017. december 12. kedd - 11:13:45 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

!!444!!!

Este magyar idő szerint 9-től a West Virginia-i Green Bank űrteleszkóp rátapad az Oumuamua nevű aszteroidára, és megpróbál minél többet megtudni róla. 

A kutatás a földönkívüli életformák kutatása, a SETI keretében a Breakthroug Listen programban történik, azt ugyanis nem lehet teljes bizonyossággal kizárni, hogy az Oumuamua mesterséges képződmény.

 Az Oumuamua októberben húzott el a Föld mellett 138 ezer kmó-s sebességgel. Ez volt az első olyan aszteroida, amelyet sikerült észrevenni, és a Naprendszeren túlról érkezett.

Tovább...2017. december 12. kedd - 11:07:43 -- Blog -- 0

Rezeda világa

Egy év öt hónap felfüggesztett börtönt kapott, és másfél évre eltiltotta a pedagógusi hivatástól a kommunista bíróság Gyula bácsit, a hetesi tanerőt, mert éveken át pofonnal, nyakassal honorálta a magatartásbeli elhajlásokat. A gyerekek fejét osztálynaplóval, munkafüzettel ütötte, a lábukra taposott, hátukat rúddal ütötte – hol a diákok szeme láttára, hol a tanári szobában vagy a tornateremben.

Ilyen tapló nemzet lámpása mindenhol van, mindig volt, és mindig is lesz. Feltehetően a vak komondorba beleájult világban számuk még szaporodik is a munka alapú társadalomban és a nevelésközpontú iskolákban, ha egyáltalán napvilágot lát a ganyéság. Hetesen sem volt egyszerű, ha értekezleteken szóba került az ügy, jegyzőkönyvbe ez nem került, sőt, a vizsgálat alatt igazgató úr mindent el is követett, hogy a szőnyeg alatt maradjon.

Tovább...2017. december 12. kedd - 10:58:14 -- Időjárás -- 0

Index

Rendkívül erős szél számos tennivalót ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak – írja a katasztrófavédelem honlapja. Az ország északnyugati részén kicsavart és úttestre, háztetőre dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, megtépázott tetőzetek miatt kérnek segítséget az egységektől.

Markotabödögén, a Petőfi utcában egy nyolc méter magas fenyőfa dőlt egy épületre, Csornáról és Bősárkányról érkezett tűzoltói segítség a fa eltávolításához;

Az öttevényi Fő utcában tövestül fordított ki a szél egy fát, amely kárt tett egy lakóház teraszában és kéményében;

Tovább...2017. december 12. kedd - 10:47:30 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jóreggelt, kedves és kedvetlen emberek! Itt a kedvenc napom, a hétfő után kedd. Halihó, riadó, ébresztő! Munka van, dolog van, csináljuk! Kivételesen Zimány Linda dekoltázsáról nem lesz szó, ha nem baj. Megy Győzikéről se, meg Lagzi Lajcsiról se, bármennyire nagy a kísértés.

Ellenben a tegnapi nap parlamenti történéseiről (édesanyám!) szeretnék szólni pár szót. Nem, szólni képtelen vagyok, arra kicsit később kerül sor ebben a témában, úgyhogy ezt rakom ide. Tudom, hogy már láttátok, de nem baj. Mint mondtam, a kommentár most elmarad. E helyütt annyit jegyezzünk meg, hogy a boldog karácsonyt mellett (szevasz Tolcsy, kellemes ádventet) a soros disznóról sem volt mondanivalója a nyeregben magabiztosan feszítő csúti fáraónak, mert ugyanis a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe.

Tovább...2017. december 12. kedd - 10:25:01 -- Politika -- 0

HVG

Ma szavaznak kivételes eljárásban arról, hogy az EU tartsa tiszteletben a magyar embereknek egy érvénytelen népszavazáson kinyilvánított véleményét.

Tovább...