Havi hírek
2017. december 11. hétfő - 13:26:01 -- Bulvár -- 0

HVG

Az ATV hivatalos vizsgálatot indított Havas Henrik zaklatási ügyei miatt – erről az Indexet tájékoztatta az ATV.

Tovább...2017. december 11. hétfő - 13:20:36 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

A Ceglédi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik egy szolnoki lakásban keverték majd árulták a kábító hatású anyagokat – tudatta az ugyeszség.hu.

Az egyik  vádlott Szolnokon élt egy lakásban. Munkahelye nem volt. Befogadott három hajléktalan férfit, akik a szállásért cserébe az ő utasítása szerint kábító hatású anyagokat kevertek és árultak.

2014 és 2017 ősze közötti időben a lakásban élő férfi AMB-FUBINACA nevű anyagot szerzett be. Társai azt az ő rendelkezései szerint higították, csomagolták a szert. A kiadagolt anyagpt „Szellem Party” feliratú zacskókban a lakás közeli parkban árulták.

Tovább...2017. december 11. hétfő - 13:17:04 -- Életmód -- 0

Népszava Online

Ma lép hatályba, és áprilisban már kötelezően alkalmazandó az EU Bizottságnak azon rendelete, amely az élelmiszerek akrilamid-tartalmának csökkentésével kapcsolatos intézkedéseket ír elő, mert az élelmiszerekben előforduló akrilamid potenciálisan növeli a rák kialakulásának kockázatát.

Elsősorban a friss burgonyából készült hasábburgonya, egyéb darabolt (olajban sütött) termékek és szeletelt burgonyaszirom; a snack ételek, sós kekszek, a burgonyapépből készült termékek, a kenyér; a reggeli gabonapelyhek (a zabkása kivételével), illetve a finompékáruk (aprósütemény, édes keksz, kétszersült, gabonaszelet, stb.) gyártóinak kell különösen figyelniük. Ugyancsak tartalmazhat akrilamidot a kávé (pörkölt és instant változata egyaránt, valamint a pótkávé is), illetve bizonyos gabonaalapú bébiételek.

Tovább...2017. december 11. hétfő - 13:14:32 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jó reggelt! Folytassuk, ahol abbahagytuk.

A kormány összesen 850 millió forinttal támogatja a fóti plébániatemplom felújítását és a katolikus óvoda megépítését – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára vasárnap a Pest megyei településen.

Fülöp Attila a templombúcsú ünnepén, a szentmise után az MTI-nek elmondta, hogy a múlt év végi kormánydöntés értelmében 500 millió forintot kap felújításra Fót plébániatemploma, valamint 350 millió forintot az újonnan épülő katolikus óvoda.

Tovább...2017. december 11. hétfő - 13:11:50 -- Gazdaság -- 0

Portfolio

2019. július 1-jétől az átutalásaink 5 másodpercen belül, 0-24 órában, a hét minden napjában célba érnek. De hatalmas tévedés, hogy a rendszernek ez lesz a legnagyobb újítása.

Az azonnali rendszer bevezetése véleményünk szerint két új típusú készpénzmentesítő fizetési módot hozhat el Magyarországra: hatékony személyek közötti (P2P) fizetési megoldást, és az azonnali rendszerre épülő bolti mobilfizetési megoldást. Utóbbi azt jelenti, hogy nem csak a készpénz, hanem a bankkártyás bolti fizetés is komoly versenytársat kaphat. Ugyanis egy olyan fizetési értéklánc is létrejöhet, amelyben már nem kapnak szerepet a kártyatársaságok.

Tovább...2017. december 11. hétfő - 12:00:39 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Az állam kihátrál az ellátásból, a családok pedig belerokkannak az öregedő szülők, nagyszülők gondozásába, és jön a szóbeli, majd a testi erőszak.

Idos

Tovább...