Havi hírek
2017. december 06. szerda - 12:24:46 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Tovább...2017. december 06. szerda - 12:10:28 -- Kultúra -- 0

Index

Meghalt Johnny Hallyday francia énekes és színész, írja az MTI az AFP francia hírügynökség alapján. Hallyday, eredeti nevén Jean-Philippe Smet 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küszködött. Pályafutása az 1960-as években kezdődött, és a francia szórakoztatóipar egyik legnagyobbjaként tartották számon.

Hallyday 2009-ben már megküzdött a rákkal, akkor vastagbéldaganattal műtötték. Akkor a Télé Star című francia hetilapnak azt mondta, hogy „ezzel a dolognak vége, most már minden rendben van, bár kétségkívül fájdalmas műtéten estem át”. Két hónapi pihenés és a biztosítótársaság kérésére elvégzett kórházi vizsgálatok után a francia zene egyik legrégebben színpadon álló sztárja visszatért a koncertezéshez.

Tovább...2017. december 06. szerda - 11:57:33 -- Blog -- 0

Rezeda világa

Tegnap hajnalban strammul átkúsztam a boltba, mintha szokványos, rigófüttyös, ónos esős nap kezdődne megint a NER dicsőségére, és látom ám, hogy a klozettpapírok mellett ott susmorog a Mikulás egy eladóval.

Mikulas

Tovább...2017. december 06. szerda - 11:21:22 -- Gazdaság -- 0

HVG

Változnak a szabályok, idén már van lehetőség részleges pénzfelvételre is a tartós befektetési számlákról.

Az elmúlt évek szabályaitól eltérően idén a tar­tós befektetési számláknál (tbsz) már lehetőség van részleges pénzfelvételre is – írta a Világgazdaság. Az év végén lejárnak a 2012-ben nyitott tbsz-ek. Azoknak, akik ilyen­nel rendelkeznek, el kell dönteniük, foly­tatják-e tovább az adókedvezménnyel támogatott konstrukciót, vagy kiszállnak.

Tovább...2017. december 06. szerda - 11:19:00 -- Politika -- 0

Amerikai Népszava

Czeglédy Csaba őrizetbe vételekor azonnal beindult a goebbelsi propaganda, így a közvélemény tudatába injektáltak szerint, a szombathelyi ügyvéd egy MSZP-s Gyurcsány-ember, s ekként nyilván súlyos bűnöző. Kevéssé ismert azonban, hogy Czeglédy a szegények és civilek ügyvédje. 

Mi is az a Czeglédy-ügy?

Mint ismeretes, a Csongrád Megyei NAV Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói azonos időpontban több helyszínen – Makón, Szombathelyen, Sümegen, Budapesten, Csabrendeken – tartottak házkutatást és kezdetben hat embert vettek őrizetbe, majd költségvetési csalás miatt gyanúsították meg őket. A gyanú szerint Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást a terheltek.

Tovább...