Havi hírek
2017. November 29. Wednesday - 11:48:09 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Index

Paczolay Péter egykori római nagykövetet, az Alkotmánybíróság volt elnökét és Köztársasági Elnöki Hivatal volt vezetőjét az uniós Emberi Jogok Bíróságába javasolta nemrég a magyar kormány, be is tették gond nélkül. Ami önmagában érdekes volt, elvégre a pozíciót nyílt pályázaton pályáztatni kellett volna, de nálunk inkább csak jelölt a kormány.

Hasonlóan érdekes, hogy még előtte 80 milliónyi uniós pénzből két évre, 2018 végéig csináltak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen egy bizonyos kutatóintézetet, aminek rögtön Paczolay lett a vezetője. A kutatóintézet igen lazán megfogalmazott célokkal bírt, Olaszország elmúlt 25 évének kihívásait volt hivatott kutatni, ami azért volt elvileg nagyon fontos az egyetemnek, mert Olaszország fontos kereskedelmi partnerünk, írja a 24.hu.

Tovább...2017. November 29. Wednesday - 11:37:03 -- Életmód -- 0

Index

A kálcium a test sok létfontosságú funkcióját irányítja, a kálciumháztartás zavara azonban akár rákot is okozhat, írja az MTI. Egy nemzetközi kutatócsoportnak a Science Signaling című szaklapban megjelent tanulmánya szerint ezért az Orai1 nevű kálciumcsatornában végbemenő változások – mutációk – felelősek.

Az Irene Frischauf, a Linzi Egyetem és Rainer Schindl, a Grazi Orvosi Egyetem munkatársa vezette kutatócsoport az Orai1 kálciumtranszporter-mutáció után kutatva átvizsgált egy nemzetközi rákadatbankot, amelyben mintegy 11 ezer páciens örökítőanyagának változásait rögzítették. A kutatók különböző változásokat regisztráltak.

Tovább...2017. November 29. Wednesday - 11:27:46 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Az átlagbérből élőknek megoldás lehet a havi 20 ezres megtakarítás, de egy jól kereső vállalkozónak kevés lesz ahhoz, hogy nyugdíjasként is megőrizze a jelenlegi életszínvonalát

Az sem mindegy, ki mit hoz ki a havi 20 ezer forintjából. Nagyjából 160 megtakarítási termék érhető el Magyarországon, abból 60-65 nyugdíjbiztosítás, és ezek közel sem egyforma konstrukciókat takarnak. Húszéves távon például 4-5 millió forint különbség is lehet a lejárati összegekben az egyes megoldási lehetőségek között – mondta Sipos Csaba, a Nyugdijbiztositas.com vezető pénzügyi tervezője.

Tovább...