Havi hírek
2017. November 27. Monday - 11:19:00 -- Politika -- 0

Gépnarancs

Nem oszthatnak majd ételt a civilek és a politikai pártok egy most készülő miniszteri rendelet szerint.

A Népszava birtokába jutott EMMI-tervezet csak állami, önkormányzati és egyházi szervezeteknek adna ilyen célra területfoglalási engedélyt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal és még nem tette nyilvánossá a tervet. A lap belső forrásai szerint a civil szervezetektől elvennék ezt a lehetőséget.

Tovább...2017. November 27. Monday - 10:35:24 -- Európai Unió -- 0

Pesti Bulvár

Valamennyien jól ismerhetjük a hiedelmek által keltett félelmeket, ezért fontosnak tartom, hogy a Magyar Országgyűlésben várhatóan napirendre kerülő, az Európai Parlament 2017. november 16-i, a menedéket kérő személyekről szóló jelentésének főbb tételeit ismertessem veled.- Áll Szanyi Tibor MSZP-s EP képviselő nyílt levelében, amit az Országgyűlési képviselőknek küldött.

Szanyi levelében emlékeztet arra, hogy az Európai Tanács – mások mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök – egyhangú akaratából fakadóan kérte fel az Európai Bizottságot a nemzetközi menedéket kérő személyekkel kapcsolatos javaslattételre. (Tehát az Európai Tanács politikai kezdeményezést tett a dublini rendszer reformjára, az Európai Bizottság részletes javaslattal állt elő, aminek kapcsán az Európai Parlament most kialakította a maga tárgyalási mandátumát.)

Tovább...