Havi hírek
2017. November 26. Sunday - 10:51:08 -- Gazdaság -- 0

Gépnarancs

Az állam előírja a kötelező minimálbért, de közben közfoglalkoztatottak hadának fizet kevesebbet.

Bár nem szabályos, sokszor előfordul, hogy közintézmények nem veszik fel munkaviszonyba a náluk dolgozókat, hanem közfoglalkoztatottként szerződnek velük. Van, aki bölcsészdiplomával a helyi kis könyvtárat viszi, egyedül. Más a földhivatalban dolgozik, ahol rajta kívül is vannak még közfoglalkoztatottak, és közülük néhányat „előléptettek” idővel közalkalmazottá.

Tovább...2017. November 26. Sunday - 10:22:12 -- Közélet -- 0

HVG

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján már vasárnap.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szerdáig lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.

Tovább...2017. November 26. Sunday - 10:17:26 -- Érdekes -- 0

Index

Nyilván nem azért kattintottak erre a cikkre, mert eddig nem tudták, milyen durva lehetett a középkorban élni, de azért mégis:

Nagyon durva lehetett a középkorban élni!
A keresztény Európa legfejlettebb részein, a Francia királyságban és a Német-Római-birodalomban például évszázadokon keresztül valóságos dilijárványok söpörtek végig. Egész települések csúsztak bele kollektív hallucinációkba, vizionáltak angyalokat vagy démonokat, éltek át közös viszketést, mindenkit gúzsba kötő kínt, mintha csak Dante Purgatóriumába pottyantak volna. A korabeli krónikákban egészen bizarr jelenetekkel találkozunk: 1374-ben Aachenben és 1518-ban Strasbourgban például feljegyezték, hogy egyik napról a másikra önkívületben táncoló emberek lepték el az utcákat, és a bizarr karnevál több résztvevője a szó szoros értelemben a végkimerülésig ropta – rajtuk mondjuk nyilván nem segített a logikusnak tűnő „Hadd táncolják ki magukból a kórt!” orvosi utasítása sem.

Tovább...2017. November 26. Sunday - 10:11:45 -- Időjárás -- 0

HVG

Meleg sem lesz, réteges öltözködés és esernyő ajánlott, ha kimozdulnak otthonról.

Tovább...2017. November 26. Sunday - 10:01:31 -- Közélet -- 0

168 Óra Online

Félelmetes, ki hogyan hárítja a felelősséget az áldozatokra. Egy válófélben lévő nőt azért hibáztatnak a saját családtagjai és az ismerősei, mert nem elég jó az ügyvédje, vagy jobban is megválaszthatta volna a barátait, és megsértődnek, ha nem követi a javaslatokat. Ma van a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja.

Benkó Nóra, Bíró Kriszta és Sárosdi Lilla hosszú perceken át olvasta fel a több tucat áldozat történetét. Az elhunytak között a 17 évestől a 84 évesig volt áldozat.

Ma, november 25-én tartják a nők elleni erőszak felszámolása a világnapját.  A nemzetközi kampánysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a nők és gyermekek elleni erőszakos esetek súlyosságára, és közös összefogásra buzdítson.

Tovább...