Havi hírek
2017. November 24. Friday - 12:15:34 -- Külföld -- 0

Index

Egy finn pékségben mostantól tücskökből készült kenyeret is árulnak, írja a BBC. A szárított és ledarált tücsköket liszttel és különböző magvakkal keverik össze.

A Fazer pékség azután tudott lépni, hogy Finnországban novemberben feloldották a fogyasztásra szánt rovarok árusításának tilalmát. A pékség szerint ezekben a kenyerekben több fehérje van, mint az átlagos kenyérben. A BBC-nek nyilatkozott Helsinkiben egy diák, aki megkóstolta a kenyeret, azt mondta, nem érzett semmi különbséget.

Tovább...2017. November 24. Friday - 11:22:19 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt egy hete a abban térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró.

Tovább...2017. November 24. Friday - 10:50:17 -- Kultúra -- 0

Balra Magyar

Alföldi Róbert Jászai-díjas színész, rendező, a Nemzeti Színház volt igazgatója híres arról, hogy szívesen támogatja a társadalmilag hasznos civil kezdeményezéseket.

Az elmúlt években több karitatív szervezet mellé is odaállt: segítette többek között az Oltalom Karitatív Egyesület, a Vigyél Haza Alapítvány és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeket felkaroló Világszép Alapítvány munkáját. A Heti Betevő Egyesület felkérésére november 24-én ő nyitja meg a második „Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukciót, amelynek teljes bevételét az ételosztó szervezet vendégeinek téli ellátására fordítják.

Miért éppen a Heti Betevőt választottad?

Nagyon sok szervezet keres meg azzal, hogy segítsek nekik, de én sem tudok minden ügy mellé odaállni, mert az hiteltelen lenne. Lehet, hogy didaktikusnak tűnik amit mondok, de annál a problémánál, amivel a Heti Betevő foglalkozik semmi nem mutatja jobban, hogy milyen zűrzavar uralkodott el nálunk az elmúlt harminc évben.

Tovább...2017. November 24. Friday - 10:33:48 -- Politika -- 0

Nyugat.hu

Két hónapig nem költözhetett be a celldömölki plébániára.

Németh Zoltán már nem körmendi plébános - írja a Szemlélek blog. Értesüléseik szerint Székely János, az újonnan kinevezett megyéspüspök rögtön az első munkanapján ellátogatott Körmendre, hogy felajánlja Németh Zoltánnak a celldömölki plébániára való áthelyezést. A körmendi plébános ezt el is fogadta. Németh Zoltán azonban ezután két hónapig nem költözhetett be a celldömölki plébániára. Az állam félmilliárdot adott az épület felújítására, de ez még mindig nem készült el.

Tovább...