Havi hírek
2017. November 23. Thursday - 11:48:18 -- Időjárás -- 0

Index

Megérkezett a Köpönyeg.hu előrejelzése a hétre. Pénteken az ország nagy részén párás, ködfelhős időre számíthatunk, de főleg a Dunántúlon előbukkanhat a nap

Tovább...2017. November 23. Thursday - 11:44:13 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Gépnarancs

Az idősebb utasok többsége nem azért vesz repülőjegyet, hogy világot látni induljon. Nagypapák, nagymamák utaznak unokanézőbe.

Unoka

Tovább...2017. November 23. Thursday - 11:28:04 -- Blog -- 0

Rezeda világa

A „van annak valami diszkrét bája” jól bevált és nagyvilági fordulattal kezdené az ember az olyan szöveget, ami majd itt eljő nekünk, ha lelkében csupán rőzse-dalok pislákolnának. Viszont nem engedhető meg az andalodás luxusa, amikor igen erős késztetést érez a magamfajta elfuserált organizmus, hogy szétcsapja a monitort maga előtt felhorgadásában.

Akkor viszont az a sajátos helyzet állana elő, hogy nem tudnám megfelelő sorrendben nyomogatni a billentyűket, következésképp nem teljesíthetném a magamra rótt föladatot, hogy bemutatom a világ kajla folyását. Összefoglalva tehát a fennállást, ez egy méretes csapda, amely próbára teszi csatakos és cafatos neuronjaimat. Ekkor kell felvenni a kétszer kettő és Micimackó józanságát, aztán erősen gondolni, most épp Budai Gyulára.

Tovább...2017. November 23. Thursday - 10:42:58 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Bár az igazi kávéínyencek úgy néznek a koffeinmentes változatokra, mint az alkoholmentes sörre vagy a guminőre szokás, tény: a koffeinmentes szuper találmány mindazoknak, akik a kávé ízét szeretik, de a koffein hatásait inkább kihagynák.

(Akkor is, ha a közismert hatások között azért bőven akad tévhit is.) Kávét nagyon régóta fogyaszt az emberiség, de abban a formában, ahogy ma isszuk, vagyis forró reggeli italként, csak a 15. században kezdett el felbukkanni, és a 17.-ben elterjedni (azelőtt a tipikus napindító ital a sör volt Európa-szerte). 

Tovább...