Havi hírek
2017. November 22. Wednesday - 12:17:20 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Index

A kormány idén kiegészítő nyugdíjemeléssel, nyugdíjprémiummal és egyszeri 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal keresi az időskorú választók kegyeit. Közben folyamatosan elmondják, hogy nem csak megőrizték a nyugdíjak értékét, hanem növelni is tudták az elmúlt években.

A Policy Agenda azt vizsgálta meg, hogy a magyar nyugdíjak növekedése mennyire egyedülálló az Európai Unió keleti felén. Ha a nyugdíjemelést vizsgáljuk, akkor két számot is érdemes figyelembe venni. Az egyik az évenkénti emelés mértéke, amely a gazdasági válság óta 33 százalék volt. Azaz, aki akkor már öregségi nyugdíjas volt, annak a nyugdíja mintegy harmadával emelkedett.

Tovább...2017. November 22. Wednesday - 12:07:32 -- Politika -- 0

Nyugat.hu

Október elején írta meg a kormánypárti sajtó, hogy újabb feljelentést tettek a költségvetési csalás gyanújával előzetesben lévő Czeglédy Csaba ellen. A keresetet a Fideszből közben távozott, feljelentések tucatjait tevő Tényi István tette.

Czegledycsaba

Tovább...2017. November 22. Wednesday - 11:51:45 -- Oktatás -- 0

168 Óra Online

A Klebelsberg Központ vezetője teljesen mást állít a pedagógus-létszám és a gyerekszám alakulásáról, mint a hivatalos statisztikai adatok. És ez a kisebbik baj. A szavaiból arra lehet következtetni, hogy a pedagógushiányt tankerületen belüli átirányítgatásokkal igyekeznek megoldani.

Oktatas

Tovább...2017. November 22. Wednesday - 11:44:56 -- Közélet -- 0

HVG

Érdekes élményben volt részem néhány hete, az előttem haladó autó hirtelen megállt, és vészfékeztünk. Hogy miért a többesszám? Nos, az autó, amit vezetek, rendelkezik vészfék asszisztenssel, és bár a mai napig nem tudom pontosan, hogy melyikünknek köszönhető, hogy elkerültük a balesetet, valamiért úgy érzem, az autó volt a gyorsabb.

Hogy mindez miért érdekes? Azért, mert pontosan mutatja, hogy a következő néhány évben milyen kérdéseket kell majd megválaszolnia a társadalomnak és a biztosítási szakmának, és ami miatt azt állítom, hogy sokan megélhetjük, hogy elfelejthessük a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (röviden: kgfb).

Tovább...