Havi hírek
2017. November 21. Tuesday - 12:33:51 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani az idén Európában, ezért a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy oltassa be magát.

Tovább...2017. November 21. Tuesday - 12:23:17 -- Blog -- 0

HVG

Súlyos üzem- és fogalomzavarra feltákolni egy komplett kormányzást, eléggé nehéz feladat, de legalább nem lehetetlen. Ha ez még működik is, az tragédia ugyan az ország számára, de a kormánynak kimondottan főnyeremény.

333

Tovább...2017. November 21. Tuesday - 11:44:46 -- Külföld -- 0

Népszava Online

Nem lesz Jamaica koalíció Berlinben. Az uniópártok, az FDP és a Zöldek közötti tárgyalásokat a liberálisok szakították meg. Az SPD nem akar nagykoalíciót. Az államfő kulcsszereplővé lépett elő.

Merkel

Tovább...2017. November 21. Tuesday - 11:12:27 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A csecsemőt már holtan találták meg.

Egy kuka mellett tette ki újszülött gyermekét egy nő vasárnap késő este Nyíregyházán – írja a Blikk.

Hogy a pici élve született-e, egyelőre nem tudni, egy kétgyerekes anyuka viszont már holtan talált rá a gyerekeivel. A nő azt mondta, először azt hitték, hogy egy játék baba, de amikor odavilágítottak, meglátták a köldökzsinórt.

Tovább...2017. November 21. Tuesday - 11:08:56 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Minden eddiginél hatékonyabb a tudatos álmodás létrejöttét célzó módszer. A kísérlet során az esetek több mint felénél működött, 17 százalékuknál pedig egymás után többször is.

Ki ne kívánta volna már egy-egy rémálommal teli éjszaka után, hogy bárcsak képesek lennénk tudatosan irányítani az álmainkat. A tiszta vagy más néven lucid álom előidézésére ugyan eddig is voltak már technikák, az ausztrál Adelaide Egyetem kutatójának azonban most először sikerült olyan módszert kifejleszteniük, amivel minden eddiginél hatékonyabban tudtak hatni az álmodó álomjára.

Tovább...2017. November 21. Tuesday - 11:05:21 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

BalraMagyar

Sok a a megmagyarázatlan körülmény.

Egyre másra bukkannak a felszínre a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyek. A lehető legsúlyosabb azonban tagadhatatlanul az, amikor kiskorúak sérelmére követik el rémtetteiket az elkövetők.

Minden ilyen ügy esetében azonban felmerül az égbekiáltó kérdés: nem volt senki akinek feltűnt volna a gyalázat?

Itt is voltak jelek: a pedagógus már nyáron lebukott azzal, hogy obszcén üzeneteket küldött a fiúnak, mégis szabadlábon védekezhetett, sőt szeptembertől újra taníthatott is.

Tovább...