Havi hírek
2017. November 17. Friday - 12:20:59 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Évente 60 milliárd euró, nagyjából a magyar GDP felének megfelelő adóbevétel-kiesést okoznak az adóparadicsomok az Európai Unió tagállamainak – írta a német Süddeutsche Zeitung a Paradise-iratokra hivatkozva.

Németország 32 százaléknyi társasági adóbevételtől esik el, utána a legnagyobb kárvallott Franciaország 25 százalékkal, és a dobogó harmadik fokán Magyarország áll 23 százalékkal. Mintegy 140 milliárd forintról van szó, ami egészen biztosan nem folyik be a hazai költségvetésbe. A Paradise-iratokban feltűnt Orbán Viktor testvére, Orbán Győző, a miniszterelnök barátja, a jelenlegi svájci nagykövet Nagy István, és egyik oligarchája, Andy Vajna is. Az állami Eximbank neve hitelügylet kapcsán került képbe a tényfeltárás során, de az OTP Bank, az MKB Bank és Demján Sándor egyik cége is meg van említve.

Tovább...2017. November 17. Friday - 11:36:17 -- Európai Unió -- 0

Index

„2016-ban kiderült, hogy Brüsszel újabb és újabb gazdasági jogosítványokat akar magához venni a tagállamoktól. Az akció neve brüsszeli nyelven szociális pillér”

– figyelmeztetett Orbán Viktor idén februárban, az évértékelő beszédében. Ez egyike volt a legkomolyabb fenyegetéseknek, amelyekkel idén „Brüsszel” Magyarországra tört: „2017-ben a magyar politikának öt súlyos kérdésre kell választ találnia, öt nagy támadást kell kivédenie”. A szociális pillér az előző nemzeti konzultációba is bekerült.

November 17-én pedig a tagállami kormányok, így a magyar nevében az EU miniszteri tanácsának elnöke is jóváhagyja a szociális pillért a svédországi Göteborgban.

Tovább...2017. November 17. Friday - 11:05:03 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Hát igen, a kecskék is a sivatagi rókákkal és a vidrákkal egy családba tartoznak nálam (ezt az elfajzást még nem üldözik egyelőre hatóságilag), meg péntek is van, meg fekete péntek is, úgyhogy egy szavam nem lehet.

Egyébként lesznek szavaim, ha már kötelességtudóan feltámadtam vadhajnalok hajnalán. Amikor is ünnepélyesen szépjóreggelt kívánnék hűséges olvasóimnak! Mindenki nyugoggyék meg, akit nyugtalanság gyötört arra nézvést, hogy mi lesz, ha Gyuribácsi visszaadja lelkét a teremtőjének. Úgy tűnik, hogy a kormány és az ő serényen lefetyelő holdudvara feltalálta a poszt-Soros világot és az egész életünket továbbra is megszomorító mantrát.

Tovább...2017. November 17. Friday - 10:40:53 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

Pénteken borongós, nyirkos, szürke időre számíthatunk, szitálás, kisebb eső többfelé kialakulhat. Az északi-északnyugati szél csak a Dunántúli-középhegység területén élénkülhet meg. Hajnalban -1 és +6, napközben 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben - írja az Időkép

Szombatra egy hidegfront érkezik, így kezdetben sokfelé várható csapadék, hajnalban az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain havas eső, kisebb havazás sem kizárt. A csapadékmező napközben kelet felé távozik, és a Tiszántúl kivételével északnyugat felől egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Délután 6-10 fokot mérhetünk.

Vasárnap a felhős-napos időben elsősorban a Dunántúlon elszórt záporok, a hegyekben esetleg futó hózáporok is kialakulhatnak. Kissé szeles lesz az idő, 5-9 fok valószínű.

Tovább...