Havi hírek
2017. November 15. Wednesday - 13:01:21 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Gépnarancs

Az idősek több mint húszezer forintot vártak, de sokan vannak, akinek egy fillér pluszpénzt sem küldtek.

Már eddig is százával érkeztek a reklamációk a Magyar Államkincstárhoz a novemberi nyugdíj-kifizetésekkel kapcsolatban, pedig a java még hátravan. Hiszen csak a banki utalások történtek meg, a postai kézbesítések mától indulnak.

A Magyar Nemzethez is számos olyan panasz jutott el, amik arra utalnak, valami nem stimmel a kormány által beígért nagy novemberi pénzesővel (nyugdíjkorrekcióval és nyugdíjprémiummal) kapcsolatban. Némelyik panasz egyenesen arról szól, hogy sem a korrekció, sem a prémium összege nem jelent meg a számlán, többen pedig sokkal nagyobb összegre számítottak, de olyan is volt, aki a laptól tudta meg, hogy aki idén ment nyugdíjba, az nem kap egy fillér pluszpénzt sem.

Tovább...2017. November 15. Wednesday - 11:46:38 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jó, láttam, hogy a kolléga is valami hasonló szőrös állatot pakolt az esti posztba, de azért ez nem gyönyörű?

Tovább...2017. November 15. Wednesday - 11:13:07 -- Politika -- 0

Népszava Online

Összesen 4 tétellel kicsivel több mint 1,5 milliárd forintot költött el a kormány arra, hogy különféle leveleket küldözgessen az állampolgároknak - írja az mfor.hu.

Szeptember végéig 1,521 milliárd forintba került az államnak az, hogy a kormány mindenféle témákat érintően leveleket küldött az állampolgároknak - legalábbis ez derül ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vonaktozó szerződéseinek összegzése után.

A kormany.hu oldalon megjelent lista szerint összesen 4 tételből jön össze ez az összeg.

1) Január elsejei dátummal aláírt szerződés 47,089 millió forintról szól, aminek értelmében április végéig a "Magyarország erősödik" 20 oldalas tájékoztató kiadványt juttatták el a lakossághoz.

Tovább...2017. November 15. Wednesday - 10:39:53 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Úgy tűnik, a magyar kormány újabb szintet lépett és már a bíróság megkerülésétől s az önbíráskodástól sem riad vissza. A Parlament ugyanis a mai napon tulajdonképpen kimondta Czeglédy Csaba bűnösségét, teljesen figyelmen kívül hagyva azt, hogy a bíróság nemhogy ítéletet nem hirdetett az ügyben, de még csak vádemelés sem történt.

A Fidesz által beadott indítványt, miszerint „a kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak”, 148 igen és 3 nem szavazattal elfogadták – tette közzé az MTI. A kormánypárt most már gyakorlatilag semmit sem vesz figyelembe. A nyomozás még javában zajlik, a számlák zárolva vannak, folyamatosan zajlanak a vizsgálatok az ügyészség részéről is, de ők a Fidesz ezt teljesen figyelmen kívül hagyva mégis döntött a kárrendezésről.

Tovább...2017. November 15. Wednesday - 10:19:05 -- Érdekes -- 0

Népszava Online

Amszterdamból indult és Limába tartott a holland légitársaság egyik Boeingje, amelybe a felszállás után nem sokkal belecsapott a villám - írja a hvg.hu.

Az amszterdami Schiphol repülőtér elhagyása után alig telt el néhány másodperc, amikor a KLM 743-as járatát teljesítő Boeing 777-300ER típusú repülőgépe találkozott a villámmal. Ahogy a videón is látható, az elektromos kisülés a repülő orr részébe talált bele, az elektromos kisülés a bal szárny végén távozott.

Tovább...