Havi hírek
2017. November 14. Tuesday - 12:13:07 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Utoljára 1992-ben adtak ki ilyen példátlan mértékű összefogással nyílt levelet a világ tudósai. Most úgy érezték, itt az idő a második figyelmeztetésre.

A világ 184 országának több mint 15 ezer tudósa adott ki aggódó hangú, de udvarias nyílt levelet, amelyben ismét megkérték az emberiséget, ne rombolják tovább a bolygót. A BioScience című tudományos folyóiratban publikált mostani nyílt levél a "World Scientists’ Warning to Humanity: A Second Notice" (vagyis: A világ tudósainak jelzése az emberiség számára: a második figyelmeztetés) címet kapta, nem véletlenül: az írást egy 1992-es hasonló nyílt levél folytatásának tekinthetjük, csak most már hangosabban kongatják a vészharangot.

Tovább...2017. November 14. Tuesday - 11:54:06 -- Belföld -- 0

Index/a>

Akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy a cég szerelőket, mérnököket, irodai dolgozókat is bevet, hogy elég járművezető legyen szolgálatban, szemlézi a Népszavát az MTI.

A lap szerint azt, akinek van megfelelő jogosítványa és egészségügyileg is alkalmas, megpróbálják rábeszélni, hogy úgynevezett besegítő szerződéssel, megemelt óraszámban vezessen a főállása mellett.

A Népszava kérdésére a BKV hangsúlyozta, hogy a "pótsofőrök" ugyanolyan értékűek, mint a főállásban foglalkoztatottak.

Tovább...2017. November 14. Tuesday - 11:47:48 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Egy hónapokkal ezelőtt eltűnt férfi holtteste kerülhetett elő a Balatonfüred melletti Koloska-völgyben – beszélik a helybé­liek a Blikk szerint arról a holttestről, amelyre egy arra járó vadász talált rá.

Az egyik közeli étteremben dolgozó szakács holttestére bukkanhattak rá Balatonfüred mellett – mondta több helybéli is a Blikknek.

Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a május végén eltűnt férfit a neten is kereste a felesége. Az egyik online felhívás szerint a férfi a balatonarácsi vasútállomáson találkozott volna a nővel, de valamiért már nem érkezett meg.

Az eltűnt férfit ekkor több napon keresztül keresték a rendőrök az erdőben, de a keresés nem hozott eredményt – írta a lap.

Tovább...2017. November 14. Tuesday - 11:26:42 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Hát jó reggelt, drága véreim! Vagyis nem, dehogyis véreim. Na, még egyszer. Jó reggelt, kedves és drága olvasóim! Mindenkinek módfelett jó reggelt kívánok. Mindenkinek, aki szeret, meg aki utál. Egyaránt. Megkülönböztetés, diszkrimináció nélkül. Mert csak. És mert kivételesen ennyire jó fej vagyok.

Ez a nyúlnak kinéző jószág meg még jobb fej. És ugyan nem szerettem volna megsérteni azzal, hogy Polt Péterhez hasonlítom, meg nyilván elnézést is kérek tőle, mégis a legfőbb ügyészről a gyáva nyúl – minden nyuszira nézve méltatlan -szókapcsolat jutott eszembe, amikor megnéztem EZT a remekbeszabott videót. Amely az Index jóvoltából készült tegnap az országnak házában, ahol jelenése volt a magyar jogállam állapotáért felsőbb utasításra nagyban felelős fideszes nyúlványak.

Tovább...2017. November 14. Tuesday - 11:11:57 -- Politika -- 0

Ellenszél

“Látod, Zsolti, ezért mondtam neked már vagy húsz éve, hogy inkább tanulj, okosodj, műveld magad, hisz bőven rád fér”

Tovább...