Havi hírek
2017. November 12. Sunday - 10:29:24 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Vasárnap reggel a délelőtti órákban az ország egy részén rövid időszakokra kisüt a nap, később északnyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet, beborul az ég.

Kora délelőttre megszűnik a csapadék, délutántól szórványosan, kisebb eséllyel délkeleten, délen várható eső, zápor, estétől azonban tartós esőzésre kell számítani.

Eleinte mérsékelt változó irányú, délutántól élénkülő, helyenként megerősödő délkeleti, déli szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de délen 14, 15 fok is lehet. Késő este 7, 12 fokra számíthatunk.

Tovább...2017. November 12. Sunday - 10:23:34 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Egy férfi arról panaszkodik, hogy hangokat vetítenek az agyába, mintha egy szellem lenne. Egy nő hangokat hall, amik a gyomrából üvöltenek fölfelé; hozzá lebegő, fekete ajkakat lát.

Egy másik nő hallja, ahogy a húga beszél hozzá éjjel, mintha egy rádión keresztül üzenne. A három felsorolt ember mindegyike siket. Azon halláskárosult skizofrének közé tartoznak – és az arányuk az 50 százalékot is meghaladhatja –, akik az állapotuk ellenére is hallanak hangokat

Tovább...2017. November 12. Sunday - 10:17:35 -- Politika -- 0

HVG

Apró közjáték zavarta meg a Srí Lanka-i önkéntesek első napját Perbálon.

Egy napja se voltak Magyarországon, máris rendőrt hívtak három Srí Lanka-i egyetemistára - számol be az esetről a 444.hu.

Az egyetemisták a világ második legnagyobb, az ENSZ több szervezetével együttműködő ifjúsági civil szervezete, az AIESEC szervezésében érkeztek önkéntes segítőnek a Pest megyei Perbálra, a Tovább Élni Egyesület lakóotthonába. A vízummal, legálisan érkezett önkéntesekhez azért hívtak rendőrt mert migránsnak nézték őket.

Tovább...2017. November 12. Sunday - 10:13:04 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Újabb gond merült fel a jubileumi iPhone X kijelzőjével kapcsolatban, és egyelőre senki sem tudja, mi okozhatja.

Tovább...