Havi hírek
2017. November 10. Friday - 13:16:08 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Emelte bruttó 5 forinttal a benzin, és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt- közli az MTI. Az emeléssel a benzin átlagára 363 forintra, a gázolajé 369 forintra nőtt.

Tovább...2017. November 10. Friday - 13:06:29 -- Kultúra -- 0

Index

Nyolcvannégy éves korában meghalt John Hillerman amerikai színész, aki Jonathan Higginst, a brit birtokfelügyelőt alakította a Magnum című detektívsorozatban

Higgins

Tovább...2017. November 10. Friday - 12:36:44 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Riadó! Már csak egyet kell aludni és itt a szombat. Aki nagyon várja már, az most azonnal feküdjön is vissza, hogy előbbre hozza az eseményt. A többiek meg csinálják, amit az én okoskodásom nélkül is csinálnának egyébként is.

Igaz, hogy ez még tegnapi (éjjel a fű se nő), de ez szerintem az idei év legviccesebb fideszes közleménye, úgyhogy szeretném megosztani mindazokkal, akik egyébként nem olvasgatják sem az MTI-t, sem az Országos Sajtóirodát. Ímelám:

Tovább...2017. November 10. Friday - 12:21:14 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

Élesen kritizálta a Facebookot és Mark Zuckerberg vezérigazgatót, sőt önmagát is Sean Parker, aki a mára gigantikussá nőtt cég első elnöke volt – írja a Business Insider.

"Isten tudja, mit művel a gyerekeink agyával" – mondta például az Axiosnak.

Parker szerint a Facebook és az azt követő hasonló szolgáltatások megalkotásának célja már eredetileg is az volt, hogy a felhasználók minél több idejét és tudatos figyelmét lekössék.

Tovább...2017. November 10. Friday - 12:13:04 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Összezavarodhatott valami ketyere a nemzeti együtthazudozás rendszerében.

Ezt arra alapozom, hogy miközben a legfényesebb csillag arról értekezett a Diaszpóra Tanács csütörtöki ülésén, hogy a kormányt (nem az országot, hanem a kormányt!) ért nemzetközi támadásokat (nem támadások, hanem kritikák!) az elismerés és a tisztelet jelének tartja, Lázár János mindenes miniszter már kettős mércéről és szégyenpadra ültetésről vinnyogott a kormányinfón.

Tovább...2017. November 10. Friday - 11:59:54 -- Gazdaság -- 0

Index

Hiába nőttek a bérek, egyre kevesebb embernek van megtakarítása, ezzel együtt pedig nő a vagyonkoncentráció – írja a Világgazdaság az OTP Öngondoskodási Index felmérése alapján.

Egyre kevesebben élnek az olyan, korábban népszerű megtakarítási módokkal, mint például az életbiztosítás, a megtakarítási formák közül egyedül a lakástakarékoknál látszik növekedés. Viszont még mindig a sokan tartják otthon a megtakarított pénzüket, ahogy a tavalyi felmérésnél is, most is a megkérdezettek 32 százaléknak van otthon a pénze, vagy azért, mert úgy érzik, hogy túl kevés befektetni, vagy mert arra számítanak, hogy hamarosan elköltik valamire.

Tovább...2017. November 10. Friday - 11:52:42 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Index

Saját párttársainak támogatásával függesztették fel tisztségéből a Szabolcs megyei Demecseren Váradi László fideszes polgármestert, írja a Magyar Nemzet. A lap a Kelet-Magyarországra hivatkozva azt írja: október 30-án rendkívüli zárt ülésen döntöttek a képviselők a fegyelmi eljárás megindításáról, illetve a vizsgálat 30 napos idejére a felmentésről.

A határozat szerint a polgármester kötelességszegésének gyanúja miatt határoztak a vizsgálatról. A Nemzet úgy tudja, Váradi a testület megkerülésével hozott meg döntéseket, illetve döntött kifizetésekről.

A fegyelmi bizottság elnöke, a település korábbi polgármestere Kiss Gyula lett, aki hangsúlyozta, hogy nem politikai okai vannak a vizsgálatnak. Váradi László nem akart nyilatkozni a lapnak.

Tovább...2017. November 10. Friday - 11:37:23 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Olvasónktól kaptunk egy nyílt levelet az @ postafiókunkba, melyet Orbán Viktornak címzett. Elmondása szerint nem bírta tovább magába tartani indulatait, így jutott arra a döntésre, hogy kiírja a benne kavargó gondolatokat. A levelet változtatás nélkül közöljük.

Tovább...