Havi hírek
2017. October 28. Saturday - 11:16:25 -- Politika -- 0

Népszava Online

Ami az Orbán Viktor miniszterelnök által rendre meleg barátsággal fogadott orosz elnököt illeti, még szeptemberben írtuk meg, hogy bár a Debreceni Egyetem szenátusa 90 százalékos többséggel támogatta Putyin díszpolgári címét, mindössze a testület "több mint 60 százaléka" adta le, a "sürgősség" miatt csak elektronikusan a szavazatát.

Ez derült ki a voksolási eljárás dokumentumaiból. De akárhogyis, tiltakozások ide-oda, Vlagyimir Putyinnak kijár egy díszpolgári cím. ( igaz, csak egy "egyetemi") Jordán Tamás viszont - legalábbis egyelőre - ne is álmodozzon ilyesmiről. Jordán Tamás nem kapja meg a Szombathely díszpolgára címet - értesült a nyugat.hu. Erre a V, mint Vas Egyesület ajánlotta a színházigazgatót, az előterjesztésről zárt ülésen tárgyalt az önkormányzat, a Fidesz-frakció pedig nem szavazott.

Tovább...2017. October 28. Saturday - 10:44:12 -- Közélet -- 0

Pesti Bulvár

Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke egy rádióinterjúban jelentette be, hogy hétfőn 08:30-kor a Parlament előtt tüntetnek a törvénymódosítási javaslat elfogadása ellen.

Elmondása és reménye szerint az egész ellenzék és „a jövő nemzedékek szószólója” is mögéjük állt. Súlyos hibát követett el a törvényalkotási bizottság azzal, hogy átengedte a kéményseprési törvény módosítási javaslatát. Ezzel a döntéssel ugyanis számos magyar család sorsa megpecsételődött – indokolta Vámos Csaba a tüntetés okát.

Korábban az ATV-ben elmondta: vannak olyan országok, ahol egyáltalán nem ellenőrzik a kéményeket, de meglepetésre nem keleten, sokkal inkább nyugaton kell keresgélni az ilyen országokat. Vámos szerint az olyan nyugati országok jelenthetnek negatív példát, mint Hollandia, Belgium vagy éppen Franciaország, ahol állítása szerint „többezres a kéménytüzek száma, több tízes, százas a kategória a szén-monoxid-mérgezések tekintetében.”

Tovább...