Havi hírek
2017. október 25. szerda - 11:36:41 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Egyre nagyobb szükség van az uniós és a magyar munkaerőpiacon az idősödő munkavállalókra, ám a munkaadókban még mindig sok prekoncepció és tévhit él az 55 évnél idősebb korosztállyal kapcsolatban

00522760

Tovább...2017. október 25. szerda - 11:09:14 -- Politika -- 0

HVG

Nem állampolgárok is kaphatnák, ha van magyar igazolványuk. Enyhítene a kormányzat a felhasználási feltételeken is.

Tovább...2017. október 25. szerda - 10:43:48 -- Időjárás -- 0

IDE ÍRD A SZÖVEGET

Erőteljes hidegfront hozhat jelentős lehűlést és csapadékot október utolsó hétvégéjére, és a hegyekben akár havazhat is – írja az Időkép.

Tovább...2017. október 25. szerda - 10:35:30 -- Belföld -- 0

HVG

2017 első nyolc hónapjában többen haltak meg és kevesebb gyerek született, mint tavaly, ezért jobban fogyott a magyar.

Nőtt a természetes fogyás 2017 első nyolc hónapjában, mivel az előző év azonos időszakához képest többen haltak meg és kevesebb gyerek született - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Tovább...2017. október 25. szerda - 10:21:24 -- Közélet -- 0

Pesti Bulvár

Az utóbbi időben a a nőket ért szexuális zaklatások körül forog az egész internet. Az Alyssa Milano által kezdeményezett #meetoo kampányát pillanatokon belül felkapták a közösségi oldalak.

A színésznő a Weinstein-botrány után írta ki a Twitterre, hogy őt is molesztálták már és azt tanácsolta, hogy mindenki, akit ért már hasonló támadás, írjon egy posztot és ossza meg egy me too (velem is, én is) hashtaggel. Döbbenetes, micsoda lavina indult el ezzelé a kampánnyal, hogy hányan tettek közzé hasonló, megrázó történeteket. Ennek köszönhetően megtudta a világ, hogy mennyire általános dolog a nőket ért szexuális zaklatás. Szinte mindenkivel történt már hasonló eset a világon.

Tovább...2017. október 25. szerda - 10:09:21 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Miközben a gyógyszereket gyakran kétmilliárd dolláros költséggel, tíz-tizenöt évig tesztelik, hogy forgalomba kerülhessenek, a homeopata szerekre hatásvizsgálat nélkül ütik rá a pecsétet. Most először az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete kimondta: nincsen bizonyíték arra, hogy a homeopátiás készítmények használnának, viszont kárt okozhatnak, ha egy beteg azért nem jut valódi orvossághoz, mert ezeket részesíti előnyben.

– Uram, tiszta lelkiismerettel egyiket sem ajánlhatom, ezeket a készítményeket ugyanis senki sem ellenőrzi.

Ezt a meglepő választ kaptam a fiatal, egyetemet végzett gyógyszerésztől, amikor azt kérdeztem tőle, melyik a legjobb egy bizonyos gyógynövény különböző gyártók által kínált kivonatai közül.

Tovább...