Havi hírek
2017. October 24. Tuesday - 11:25:29 -- Blog -- 0

Rezeda Világa

Jámbor nyugdíjasokból tomboló zombi vált tegnap az ünnep alatt, akik ököllel akartak móresre tanítani újságírókat. Nincs új a Nap alatt, volt már ilyen, és lesz is még, amíg a NER, s még hét nap. Még az is lehet, hogy a bunyósbálintok épp a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia feliratú busszal érkeztek meg a kirándulásra a világ közepéről.

Fuggetlenseg Napja 600x585

Tovább...2017. October 24. Tuesday - 10:41:49 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Noha a nők mellett gyakran férfiak is elszenvedői a szexuális zaklatásnak, Barna Emília, a BME kutatója szerint egyértelmű a nemi dimenzió; olyan nő talán nincs is, akit valamilyen formában ne érne zaklatás élete folyamán.

00522448

Tovább...2017. October 24. Tuesday - 10:33:51 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

2018 áprilisától már nem kell a tollat keresgélni a táskában, ha bankkártyával akarunk vásárolni, a MasterCard ugyanis úgy döntött: eltörli az aláírásos hitelesítést. Nem csoda, van már ennél sokkal jobb technológiájuk.

Az elmúlt néhány évben a technológia fejlődése nemcsak az okostelefonokon volt megfigyelhető, de a bankkártyás fizetés terén is. Ma már teljesen átlagos kérdésnek számít, hogy "PayPasszal mehet?", a kérdésre válaszul pedig már nem csak a bankkártyánkat, de az okostelefont, az okosórát vagy épp az okosgyűrűt is elővehetjük. Ilyenkor elég csak odatartanunk az eszközt a terminálhoz, és már készen is van a vásárlás – esetleg a PIN-kódot kell beütnünk, ha egy bizonyos összeg felett költöttünk.

Tovább...2017. October 24. Tuesday - 10:19:58 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A kisebb és a nagyobb, a hitelesebb és a hazugságokat közlő, a hazai és a külföldi oldalaknak is betehet a Facebook hírfolyamának jelentős újraértelmezése, melyet hat országban már tesztelnek.

A Facebook újításai sokszor keltettek már félelmet a tartalmak készítőiben és fogyasztóiban is, de ez a változás most tényleg sok mindenkit elsöpörhet.

Tovább...2017. October 24. Tuesday - 10:12:58 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Az orvosi ügyeleteknek jó, ha a felében rendel orvos, aki ráadásul sokszor csak papíron van jelen. Az ügyeletes doktorok óránként nettó ötszáz–ezerötszáz forintért dolgoznak, akad, aki három napon át megállás nélkül. Eközben van olyan ügyeleti hely, ahol több millió forintos nyereséget tesz zsebre a szolgáltató. Abszurd rendszer ez, amelyben egyre sorjáznak a botrányok az ellátás hiánya vagy színvonala miatt.

A szakemberek szerint ki kell mondani: szükségtelen az ezer sebből vérző ügyeleti ellátás jelen formában történő fenntartása. A főváros XI. kerületében szeptember 29-én éjszaka az orvosi ügyelet telefonját senki nem vette fel, reggelig üzenetrögzítő válaszolt a hívásokra. A bejáratra a nővér nemes egyszerűséggel kiakasztotta a táblát: zárva. Utóbb a közösségi portálon így kommentálta az esetet: 

„Utolsóként bezártam az ajtót. 29 év után nem betegirányítóként szeretnék dolgozni.” Egyedül maradt ugyanis a vártán, orvos nélkül neki kellett volna ellátnia a betegeket.

Tovább...