Havi hírek
2017. October 19. Thursday - 12:14:07 -- Életmód -- 0

Index

Manapság igyekszünk minél hatékonyabban aludni: lefekvés után lehetőleg rögtön álomba zuhanni, aztán egészen az ébresztőóra berregéséig úgy is maradni, hogy minél több pihenést szuszakoljunk bele az aktív napból kimetszett alvásidőbe.

Az általános ajánlások szerint is hét-nyolc óra zavartalan alvásra kell törekednünk. Ennek ellenére több jel is arra utal, hogy valójában nem arra vagyunk programozva, hogy megállás nélkül ennyit aludjunk. Az egyértelmű, hogy az elegendő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, hiszen kulcsszerepe van a regenerálódásban és az agy méregtelenítésében.

Tovább...2017. October 19. Thursday - 11:54:17 -- Blog -- 0

Ami szép, az szép, ne vonjuk meg magunktól a földi örömöket:

Nálam jobban talán még Bözsi néni sem szurkolhatott annak, hogy úgy legyenek a számok, és nem úgy lettek? De. Csak azt sajnálom, hogy a drága Rozika néni ezt már nem érhette meg. Hogy lássa a saját szemével az újabb megvalósult álmot. Ahogy a Viktor azzal a két szép, dolgos kezével csak tesz, csak tesz, mindig csak tesz abba a pénztárcába.

Ez a helyzet a többgenerációs Magyarországon, amelyért kezét-lábát töri a kormány. Történelmet írtak ők, bizony. Ezt onnan lehet tudni, hogy a miniszterelnök úr mondta (teljes performansza ITT megtekinthető), az Idősek Tanácsának párás-üveges tekintetű tagjai (a soraikban Rogán Antallal, akinek a felvételek tanúsága szerint olyan nehéz a feje, hogy leesik a nyakáról) pedig hálától túlcsorduló szívvel tudomásul vették.

Tovább...2017. October 19. Thursday - 11:43:38 -- Kultúra -- 0

HVG

Elképesztő módon kapott állami támogatást a filmjére Mészáros Márta: Andy Vajna saját éttermében, két fogás közt dobta meg a rendezőt 700 millió forinttal.

Aczél György annak idején legalább konyakra vendégül látta a filmeseket. Hosszú interjút közöl a Heti Válasz Mészáros Márta rendezővel új filmje, az Aurora Borealis kapcsán, amely a szovjet hadsereg által megerőszakolt nők témáját járja körül.

Tovább...2017. October 19. Thursday - 11:28:32 -- Blog -- 0

Ellenszél

Noha a miniszterelnök úr csak fiktív látogatást tett, minden egyes sor passzol a Bözsi néninél beharangozott, ajtófélfához támaszkodó nyugdíjemeléshez. Íme:

– Halló! Jó reggelt Bözsi néni, itt Viktor.
– Adj isten Viktor fiam. Mi járatban?
– Emlékszik mit ígértem?
– Emlékszem hát, de nem mindre, annyi mindent ígértél már Viktorom.
– Apropó, hogy van Rőfi?
– Ki?
– Hát a koca ott az ólban.

Tovább...