Havi hírek
2017. október 13. péntek - 12:18:45 -- Egészség, egészségügy -- 0

Pécsi Stop

Bár Baranyában és Tolnában az augusztusi adatok óta nem változott a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok száma, Somogyban októberre újabb két körzetben üresedett meg a praxis.

Tovább...2017. október 13. péntek - 10:42:37 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Menedzsment Fórum

Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét - erősítette meg az MTI-nek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára.

Elmondása szerint azért döntöttek a nyugdíjprémium fizetése mellett, mert "a kormány törődik az idősekkel és megbecsüli őket", és természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből azok is részesülnek, akik évtizedeket dolgoztak keményen az országért, a mostani generációkat felnevelték és segítik őket.

Tovább...2017. október 13. péntek - 10:37:33 -- Belföld -- 0

HVG

Nagy szerencséje volt annak az utasnak, aki pont egy korábbi mentős taxijába szállt be. A férfi ugyanis rosszul lett, amikor a kocsi megérkezett, és a szakszerű segítségnyújtásnak köszönheti, hogy nem vérzett el.

A Blikk azt írja, hogy a férfinak fekély van a lábán, ami a rossz vérellátás miatt csak nehezen gyógyult. „Elmentem bevásárolni, és éreztem, hogy baj lesz. A lábam fájt, zsibogott, alig tudtam járni. Ezért is hívtam taxit, hogy hazavigyen” – mondta a lapnak.

Tovább...2017. október 13. péntek - 10:20:13 -- Életmód -- 0

168 Óra Online

Patkányméreg vagy gyomirtó körömlakklemosóval keverve, valami növényi morzsalékra locsolva, csavarlazítóval befújva, adagonként 300-400 forintért – röviden így jellemezhető a legújabb drogtrend. S miközben a herbál a nyomorból szedi áldozatait, nincs sem kormányzati program, sem stratégia, csak zuhanunk lefelé.

Néhány év leforgása alatt, az úgynevezett dizájnerdrogok megjelenésével fenekestül fordult fel a drogpiac, és alapvetően változtatta meg a fogyasztási szokásokat is. Ezek a szerek sok esetben molekuláris szerkezetükben az illegális drogokra hasonlítanak, azok hatásmechanizmusát igyekeznek utánozni, de összetételük más: jellemzően olyan anyagokból állnak, amelyek nincsenek rajta a hatósági tiltólistán, így aztán bonyolultabb felelősségre vonni a terjesztőket, az előállítókat is.

Tovább...