Havi hírek
2017. October 09. Monday - 12:26:33 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Index

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros-szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család.

Tovább....2017. October 09. Monday - 12:20:22 -- Gazdaság -- 0

HVG

A vezetők ötször annyi fizetést kapnak, mint négy éve, és a dolgozók létszáma is jócskán megugrott.

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bankban a dolgozók létszáma az elmúlt pár évben a két és félszeresére duzzadt, miközben a vezetők már ötször annyi fizetést kapnak, mint négy éve, valamint a vezetőknek járó juttatások is megduplázódtak – írja a 24.hu.

Tovább.2017. October 09. Monday - 11:08:37 -- Életmód -- 0

HVG

Az AAA amerikai közlekedésbiztonsági alapítvány szerint vezetés közben a mobilt nyomkodni "csak" a második legveszélyesebb dolog, amit az autóban csinálhatunk.

A mobiltelefonok megjelenése óta komoly probléma, hogy a sofőrök egy része vezetés közben is használja a mobilját. És nemcsak az átlag autósok, elég például a Volánbusz sofőrjére, vagy a tatabányai sofőrre gondolni. Pedig ha ezt a videót megnézték volna, valószínűleg nem nyúlnak a telefonjukhoz. Úgy tűnik azonban, hogy még a mobilozásnál is van veszélyesebb dolog, amit vezetés közben csinálnak a sofőrök.

Tovább...2017. October 09. Monday - 10:55:54 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az elmúlt hetekben sem volt hiány a közösségi oldalakon terjedő álhírekből. Viszont keringtek olyan álhírnek tűnő történetek is a neten, amelyeket olvasván sokan kamut kiáltottak, pedig igaz volt a sztori.

Az Irma hurrikán következtében tényleg az óceánból "felkapott" cápák potyogtak az égből? A Hírcsárda tényleg a sajátjaként adta el a Ripost egyik tudósítását? Tényleg volt gyerekrablási kísérlet az elmúlt napokban Magyarországon?

Tovább...2017. October 09. Monday - 09:54:59 -- Belföld -- 0

HVG

Azt állítja, a hamis mézben semmilyen értékes anyag nincs, mert azt mind kiszűrik belőle.

Tovább...2017. October 09. Monday - 09:45:08 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

Több kapitális hiba is szerepel azon az emléktáblán, amelyet Németh Szilárd volt polgármester, Fidesz-alelnök avatott fel szombaton Csepelen az az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében – írja a 444.

A magyar történelem ismeretének a teljes hiányáról, esetleg figyelmetlenségről árulkodó malőrre a portál egyik olvasója hívta fel a figyelmet. Az emléktábla szövegének az első sorában téved, azt állítja ugyanis, hogy az aradi vértanúkat 1848. október 6-án végezték ki, a valódi időpont, 1849. október 6. helyett. De az emléktábla készítőjének nem sikerült eltalálnia Kazinczy Lajos kivégzésének az időpontját sem, amely nem 1848. október 25-én, hanem egy évvel később történt.

Tovább...