Havi hírek
2017. October 06. Friday - 11:52:09 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Állami kegyként jelentette be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi kormányinfón, hogy novemberben egyszeri nyugdíjprémiumot kapnak az idősek, bár ebben már januárban majdnem biztos volt mindenki

Szeptemberben a miniszterelnök is már csak kicsit lebegtette a kérdést, a Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában kimondta, szerinte lesz ilyen emelés, csak meg kell várni a novemberi gazdasági adatokat. A kancelláriaminiszter bejelentése azt igazolja, a magyar gazdaság teljesítményéről áradozó kormány nem halogathatta tovább annak elismerését, hogy tavaly tudatosan alultervezte a nyugdíjemelés mértékét.

Tovább...2017. October 06. Friday - 11:29:24 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Index

Október hatodika van ma, amit az első Orbán-kormány idején, 2001-ben nyilvánítottak nemzeti gyásznappá. Szintén akkor lett nemzeti gyásznap november negyedike is.

Remélhetőleg senkinek nem kell elmondani, hogy 1849. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, 1956. november 4-én pedig a forradalmat verték le.

A kormányrendelet szerint nemzeti gyásznapon 

  • a nemzeti lobogót az Országház előtt félárbócra kell ereszteni;
    bizonyos középületekre gyászlobogót kell kitenni, illetve a magyar és az EU-s zászlót félárbócra kell ereszteni;
    az iskolákban külön tanóra vagy rendezvény keretében kell megemlékezést tartani;
    a nyilvános szórakozóhelyeken a zene- és műsorszolgáltatás korlátozható.

Tovább...2017. October 06. Friday - 11:24:56 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Index

A társadalom elöregedése napjaink egyik legaggasztóbb kérdése. Mi lesz a nyugdíjjal? Mi lesz a nyugdíjasokkal? Egyelőre a fiókomba zárhatnám ezt a kérdést, hiszen még fiatal vagyok.

Nyugdijas

Tovább...2017. October 06. Friday - 11:07:53 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Bárki nevét felviszi a Marsra a NASA májusban útnak induló InSight Mars-járóján. Aki szeretné feljuttatni a nevét, az jobb, ha minél előbb kitölti az erre szolgáló űrlapot.

Tovább...