Havi hírek
2017. October 05. Thursday - 11:31:00 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

YouTube

Korózs Lajos napirend előtti felszólalása a 2017.10.02. hétfői ülésnapon - Tisztelet az időseknek! - címmel.2017. October 05. Thursday - 11:26:28 -- Politika -- 0

Gépnarancs

Szóval, személy szerint én nem drukkolok Simicskának. Ha muszáj lenne Orbán és Simicska között választani, akkor azt mondanám, hogy én a jogállamnak drukkolok. Mert jól tudom, hogy Simicska ugyanolyan gengszter, mint Orbán. Simicska találta ki ezt a mostani rendszert. Neki jutott az eszébe, hogyan lehet pénzt csinálni az államtól kapott Fidesz székházból, és betalicskázni Orbán apukájának a bányájába. Hogy miként lehet külföldi vendégmunkásoktól ellopott útlevelek segítségével, köztartozásos cégeket vásárolva, sok pénzt lenyúlni

Tovább...2017. October 05. Thursday - 10:51:21 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Augusztus 25-ig 2255, ötezer fősnél kisebb helyhatóság pályázott, összesen 6,1 milliárd forintos igénnyel. 88 százalékuk keménylombos, 2 százalékuk lágylombos tűzifát kért, tizedük pedig barnakőszenet.

00515610

Tovább...2017. October 05. Thursday - 10:45:06 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Magyarországon is egyre több sikeres, életmentő beavatkozás köszönhető a köldökzsinórvérből kinyert őssejteknek, és jelenleg még nem gyógyítható betegségek esetében is ígéretes klinikai kísérletek folynak a területen.

Egy hazai őssejtbankban jártunk utána, hogy mire elég egy átlagos minta. Egyre többet hallunk őssejtekkel kapcsolatos kutatási eredményekről, szinte sci-fibe illő kísérletekről, szervek újranövesztéséről és helyreállításáról. Jelenleg is több száz tudományos kísérlet történik. Az egyik legígéretesebb, már bizonyított és elfogadott - vagyis nem csak kísérleti szinten létező - terápiás eljárás a köldökzsinórvérből származó őssejtek átültetése. 

Tovább...2017. October 05. Thursday - 10:34:43 -- Időjárás -- 0

HVG

Felhők, zápor, szél – az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint mindenből lesz egy kicsi.

Eleinte még felhős lesz az ég, majd délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Északkeleten, főként a határvidéken néhol kisebb eső előfordulhat. Az esti óráktól északnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet, és északon helyenként eső, zápor is lehet.

Tovább...2017. October 05. Thursday - 10:32:16 -- Kultúra -- 0

HVG

Száz évvel ezelőtt ezen a napon született a magyar kultúrára és emberekre könyveivel, valamint a belőlük született filmek által is nagy hatást gyakorló Szabó Magda. Miatta cserélte le ma logóját a Google kereső, és persze a rajz nem véletlenül néz ki úgy, ahogy.

Meglehetősen régen volt már magyar vonatkozású különleges grafika a Google kereső főoldalán. Ma egy igazán nagy íróra emlékezve pótolja ezt a hiányosságát a Google: az 1917. október 5-én született Szabó Magda előtt tiszteleg. A rajz csak a Google magyar felületén látható.

Tovább...2017. October 05. Thursday - 10:26:33 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Nyár óta papíralapú javaslat helyett elektronikusan kell CT-vizsgálatot kérni a rákos betegek számára, a gyakorlat nehézkes és átláthatatlan. Egy apró hiba is súlyos következményekkel járhat.

Az utóbbi hónapokban 70 százalékkal kevesebb páciens kapott beutalót PET/CT-vizsgálatra, ám nem a beteg kevesebb, a beutalási rend rossz – írja a Népszava. A korábbi papíralapú beutalást elektronikus felületre vitte a kormányzat nyár közepén, a részleteket pontosító miniszteri rendelet még nem készült el, de már használják.

Tovább...2017. October 05. Thursday - 10:14:34 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Nagyrészt magyarok csinálják, de a hazai mellett rögtön az amerikai piacot is meghódítaná az az okosóra, amelynél okosabb létezik, hasznosabb aligha. Egyedül élő idős embereknek fokozottan ajánlott, de bárkinek jól jöhet, aki szeretne még azelőtt jelzést kapni az egészségébe hirtelen beálló változásokról, hogy az komoly gondot okozna.

Tovább...