Havi hírek
2017. October 01. Sunday - 12:24:30 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Vegyünk egy mély levegőt, és fussunk neki még egyszer.

Nem jó dolog, hogy idejönnek Európába a menekültek. Nem tetszett az sem, ahogy két évvel ezelőtt áthaladtak Magyarországon, az ígéret földjére, Németországba tartva.

Az lenne normális, ha mindenkinek a szülőföldjén lehetne az otthona. Más országokba csak turistaként, üzleti ügyekben, esetleg önszántából, például a szerelme után utazna. Egyébként pedig örülne annak, hogy békés, nyugalmas lakóhelye van.

Olyan hely, ahol ismeri a nyelvet, a környező utcákat, tereket. Van kedvenc vendéglője, ahol hétvégén a családjával ebédel, és van pénze, hogy ezt a vendéglőt meg is tudja fizetni.

Tovább...2017. October 01. Sunday - 12:13:25 -- Érdekes -- 0

Index

Lydia Fairchild 2002-ben munkanélküli lett, és szociális segélyt kért. Az ilyenkor szükséges papírmunkának az Egyesült Államokban az is része, hogy genetikai vizsgálattal kell igazolni, hogy a gyerekek valóban azoké, akik benyújtották a segélykérelmet. Fairchild és a gyerekek apja, Jamie Townsend el is végezték a szükséges vizsgálatokat. Az események itt bizarr fordulatot vettek.

Tovább...2017. October 01. Sunday - 12:08:48 -- Politika -- 0

Népszava Online

Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása – jelentette ki Fábry Sándor humorista, aki hosszú idő óta nem nyilatkozott aktuálpolitikáról, most azonban élesen bírálta az Orbán-kormányt a Blikknek adott interjújában.

Az interjúban szóba került a humorista 90-es évek elején készített műsora Soros Györggyel, amikor egy budapesti kabaré színpadán krumplit hámoztatott az amerikai származású üzletemberrel. Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Soros most ördögi mosollyal óriásplakátokról néz vissza ránk, azt mondta:

– Na látja, ez is egy ok, ami miatt manapság kevesebb a közéleti megnyilvánulásom. Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat.

Tovább...2017. October 01. Sunday - 11:54:46 -- Egészség, egészségügy -- 0

Index

Annyit bántottuk már a magyar kórházakat, úgyhogy most jöjjön egy történet az igen fejlett svájci egészségügyről. Egy 49 éves svájci nőnek hosszú ideje vissza-visszatérő, kínzó hasi fájdalmai voltak.

Az orvosok vizsgálták jobbról, balról, de semmi okosat nem tudtak mondani. Egy tucat orvost felkeresett a nő, mindenki csak ingatta a fejét. A végén már azt mondták neki, pszichoszomatikus tünetei lehetnek vagy hipochonder. Valahogy egyik orvosnak sem jutott eszébe, hogy legalább egy röntgent készítsen. Pedig gyanakodhattak volna. A nőnek három évvel ezelőtt volt egy hasi műtétje Zürichben. Két hónappal az operáció után már egyszer bejelzett egy repülőtéren a fémkereső kapu, amikor a nő átment rajta, pedig se a zsebében, se sehol nem volt nála semmilyen fémtárgy. 

Tovább...2017. October 01. Sunday - 11:32:36 -- Gazdaság -- 0

HVG

Az üzemanyagárak alaposan elszabadultak az utóbbi évtizedekben, de van ami ennél is sokkal jobban drágult

Hat évtized alatt 500 százalékkal nőtt a benzin ára - derül ki egy német jelentésből. Egész pontosan 2010-ben 500 százalékkal kellett többet fizetni Németországban egy liter ilyen üzemanyagért, mint 1950-ben. Ez igen komoly áremelkedés, még akkor is, ha a két időpont között 60 év telt el. Van azonban egy olyan folyadék, ami ennél is nagyobb mértékben drágult az idők során.

Tovább...