Havi hírek
2017. szeptember 29. péntek - 11:44:26 -- Belföld -- 0

Népszava Online

A hat hónapos kisfiúról a Győr-Moson-Sopron megyei kórházban derült ki, hogy szívbeteg, szülei eredetileg egy fertőzés miatt vitték be az intézménybe. A diagnózis azonban megpecsételte a csecsemő sorsát: a szülei úgy gondolták, hogy nem vállalják az ezzel járó terheket. Két hétig felé sem néztek - írja a Bors - egy papírt hagytak a kórházban, hogy lemondanak a gyerekről.

Az orvosok szerint a csecsemőnek minden esélye megvan a gyógyulásra, korábbi két műtétje után még egy operációra van szüksége és az azt követő kezelésekre. Egy háromgyerekes fiatalasszonyt olyan mélyen megérintett a magára hagyott kisbaba sorsa, hogy gyűjtésbe kezdett a közösségi portálon. Arról is beszélt a lapnak, hogy tudomása szerint a kisfiú hamarosan örökbe fogadható lesz, és arról is, hogy számára érthetetlen a helyzet, ami alapvetően más, mint amikor egy újszülöttet hagynak a kórházban

Tovább...2017. szeptember 29. péntek - 11:36:52 -- Időjárás -- 0

Index

Több órás napsütés és felhős idő váltogatja egymást pénteken. Naposabb időszak északkeleten várható, de a felhősebb részeken sem valószínű eső – áll a Met.hu előrejelzésében.

Com 19316

Tovább...2017. szeptember 29. péntek - 11:23:53 -- Életmód -- 0

Index

Andrew Taylor 2016-ban krumplidiétára fogta magát. Mármint úgy, hogy nem evett semmi mást, csak krumplit.

Tovább...2017. szeptember 29. péntek - 10:44:47 -- Közélet -- 0

HVG

Zacher Gábor toxikológus elárulta: egy pegaclone elnevezésű, szintetikus marihuánát fogyasztottak.

Az elmúlt három évben több mint 250 új tudatmódosító hatású hatóanyag jelent meg a drogpiacon, ami meghaladja a kifejlesztett gyógyszermolekulák számát. Erről Zacher Gábor toxikológus, a Honvéd Kórház osztályvezető főorvosa beszélt az M1-nek annak kapcsán, hogy nemrég több magatehetetlen fiatalt vittek kórházba egy kőbányai villamosmegállóból.

Tovább...