Havi hírek
2017. szeptember 25. hétfő - 11:39:23 -- Kultúra -- 0

BORSONLINE

Benkő László betegségének napvilágra kerülése óta sok rajongó félti a zenészt, akinek esze ágában sincs távol maradni a színpadtól. Decemberben az Omega arénakoncertjén is zenél.

Tovább...2017. szeptember 25. hétfő - 10:35:42 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

2017 nyarára és kora őszére úgy emlékszik majd a világ, mint a hurrikánok évadjára. Szinte egymást követik ezek a pusztító viharok a Harvey-tól a Mariáig. Vajon mi okozza ezt a hihetetlen természeticsapás-sorozatot, amely mindenek előtt az amerikai földrész északi részét és a karibi térséget sújtja?

Az augusztus végén kitört Harvey Texasban, főleg Houston városában végzett nagy rombolást. Itt 82-en vesztették életüket és még szeptember közepén is több mint 5000 volt az otthon nélkül maradtak száma. Az Antillákra lecsapó Irmát, amelynek eddig legalább 50-en estek áldozatul, minden idők legszörnyűbb Atlanti-óceáni hurrikánjának tartják. A Franciaországhoz tartozó Saint-Martin szigetet szinte letörölte a térképről. És nyomukban már is ott volt a trópusi viharból „továbbfejlődött” José, amely az amerikai keleti partokon söpört végig, és a Mexikói-öbölben tomboló Katia

Tovább...2017. szeptember 25. hétfő - 10:28:53 -- Blog -- 0

Népszava Online

Nem, nem, soha! Nem népszavazunk, eb ura fakó meg Soros! Ez a magyar virtus! Arra pedig nagy szükség van, a kormányfő bemondta a rádióban péntek reggel, hogy itt az idő „a falusi világban föllelhető mélymagyar energiákat mozgósítani”.

Maga Kósa Lajos fog mozgósítani, úgyhogy a siker garantált. A mélymagyar mozgósítás az általa irányított Modern Városok Program célja. Kár azon szőrözni, hogy akkor miért nem Modern Falvaknak hívják - hát azért, mert az az ütődött EU erre ad pénzt, ez a mániájuk, mint a görbület nélküli uborka vagy a mák nélküli bejgli. A miniszterelnök nagylelkűségét is mutatja, hogy noha a mélymagyar energiák falun szunnyadnak, mégis beveszi a buliba a városokat is. Így aztán nyamvadt városiként is felbuzoghatnak bennem a mélymagyar indulatok: nem szavazok! Konzultálok, csuhaj!

Tovább...