Havi hírek
2017. szeptember 22. péntek - 12:19:35 -- Közélet -- 0

Edulino

"Nem jó az a világ, mikor nyolcévesek ilyen levelet írnak" - írja Facebook-oldalán L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány igazgatója arról az üzenetről, amelyet egyik kollégája kapott egy kislánytól.

"Tegnapi történet...óra végén, mikor már sorakoznak, a nyolc éves kislány még visszaszalad a terembe...borítéknak meghajtogatott vonalas lapot ad át a kolléganőmnek,ami szívecskékkel van telerajzolva. Azt hihetnénk, hogy mint máskor, újabb szeretetrajz van benne, ezekből az Igazgyöngy minden tanárának kész gyűjteménye van már, kis rajzok, szívek, rövid üzenetek, hogy szeretlek, meg love, meg nagyon szeretek veled rajzolni, stb...De nem. Egy másfajta levélke kerül ki belőle. Egy hányatott sorsú kislánytól. Szépen írta, és igyekezett helyesen is" - írja L. Ritók Nóra Facebook-oldalán.

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 12:01:46 -- Időjárás -- 0

Magyar Nemzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken mindenütt felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd estétől északkeleten, keleten ismét több lesz a felhő. Elszórtan – főként keleten – valószínű kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő. Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, délnyugaton lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen, főként a Dunától keletre várható eső, zápor.

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 11:58:13 -- Egészség, egészségügy -- 0

24 HU

Bár a kormány a szavak szintjén partner az együttműködésben, de a tettek másról árulkodnak, a 3-as metró akadálymentességével kapcsolatban a Főváros válaszra sem méltatta a MEOSZ-t. Lesújtó tanulmány készült a mozgássérültek hétköznapi tapasztalataiból.

Lead 7 1024x576

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 11:19:12 -- Közélet -- 0

Népszava Online

A legtöbb helyen nem tudják biztosítani az egy bentlakóra jutó 6 négyzetméteres alapterületet, és szinte mindenhol kevés a szakképzett gondozó - mégis zavartalanul működhetnek az intézmények.

Az országban 91 bentlakásos szociális intézmény nem teljesíti a működés minimális követelményeit, ezért már az ombudsman is figyelmeztette a a kormányt. Sorra derül ki különböző bentlakásos szociális otthonokról, hogy az ott gondozott fogyatékossággal élők, pszichiátriai betegek vagy idősek méltatlan körülmények között töltik napjaikat. 

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 10:59:01 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Újra mozog az Antarktisz-félszigetről július közepén levált hatalmas jégtömb, az A68, ami már 18 kilométerre távolodott a Larsen C selfjégtől – írja az MTI.

Az Európai Űrügynökség (ESA) műholdképei azt mutatják, hogy az 5800 négyzetkilométeres jégtömb először öt kilométerre távolodott el a selfjégtől, majd hetekig egy helyben állt. A szeptember 16-i műholdfelvételek szerint már 18 kilométerre jutott a kontinenstől.

Tovább...


 
2017. szeptember 22. péntek - 10:48:41 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Fekete lyukról már mindenki hallott – legutóbb például találtak egy, a Napnál százezerszer nagyobb tömegűt, és két olyat is, melyek egymás körül keringenek –, egy fekete bolygó viszont nem túl gyakori jelenség. A Hubble űrteleszkóp azonban most egy ilyet fedezett fel, ami még a tudósokat is meglepte

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 10:34:13 -- Politika -- 0

HVG/a>

Egész kis kampánybeszéd kerekedett Orbán Viktor szokásos rádióinterjújából pénteken: leginkább a gazdaságról volt szó, többek között a diákhitel kamatának eltörléséről és a lehetséges őszi nyugdíjemelésről.

Persze azért szó esett az ún. Soros-tervről, illetve az ezzel kapcsolatban tervezett újabb nemzeti konzultációról. Eszem ágában sincs a kormány eredményeiről beszélni, az ország teljesítményéről beszélek – mondta Orbán Viktor a választások előtti utolsó parlamenti ülésszakán eddig elhangzottakról.

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 10:22:41 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Ha túl sok lapot nyit meg, egyre lassabb lesz a böngésző – az ilyen esetek elkerülésére készült egy Chrome-bővítmény.

Tovább...