Havi hírek
2017. szeptember 19. kedd - 12:26:18 -- Közélet -- 0

Index

Száztizedik születésnapját ünnepelte hétfőn Bran­deisz Elza, aki a holokauszt idején élete kockáztatásával mentett zsidókat, ezért 1995-ben az izraeli Yad Vasem Intézet Világ igaza díjjal tüntette ki.

A Bors azt írja Soros György édesanyja, Szűcs Erzsébet is neki köszönheti az életét. Amikor a háború idején Erzsébetet keresték a csendőrök, ő Bran­deisz Elza balatonalmádi nyaralójában húzta meg magát. Ott a két nő összebarátkozott, vitorlázni jártak és nagyokat beszélgettek.

Tovább...2017. szeptember 19. kedd - 11:43:20 -- Időjárás -- 0

Index

A katasztrófával fenyegető, ötös fokozatra erősödött hétfő estére a karibi térség keleti részében tomboló Maria hurrikán. A vihar helyi idő szerint kedden éjfél körül csapott le Dominica szigetére, amely a Dominikai Közösséghez tartozik és nem tévesztendő össze a Dominikai Köztársasággal.

Tovább...2017. szeptember 19. kedd - 11:40:56 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Nyilvános párbeszédet indítana az Oikosz Alapítvány a Kádár-korszakban disszidált szülők gyermekei miatt. Ennek nem tárgyalása a rendszerváltás egyik hiátusa.

A rendszerváltás előtt szétszakadt családok kárvallottjait karolná fel az Oikosz Alapítvány, mivel úgy vélik, a mai jogszabályi környezetben az áldozatok kárpótlása nem megoldott. Nagy Ervin, az egyesület kuratóriumának elnöke lapunknak azt mondta, az a céljuk, hogy elinduljon egy nyilvánosan zajló párbeszéd.

Tovább...2017. szeptember 19. kedd - 11:08:01 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Szintetikus drogokkal való kereskedelem gyanúja miatt a múlt héten harmadmagával elfogták B. Bencét, Vas megye egyik városi rendőrkapitányának a fiát

Tovább...2017. szeptember 19. kedd - 11:03:28 -- Média -- 0

HVG

Kedden vagy szerdán lesz az a beszélgetés, amelyen eldőlhet Demcsák Zsuzsa sorsa, miután láthatóan furcsa állapotban vezetett egy élő adást. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója szerint vizsgálják az elhíresült esetet, és gyors döntés várható.

Belső forrásaink szinte lehetetlennek tartják, hogy vissza tudjon térni a nemrég igazolt tévés, mert állítólag tagadja, hogy probléma lenne a munkájával, ráadásul teljesen elmérgesedett a viszonya a szerkesztőséggel. "Az ügy óriási port kavart, semmiképpen nem hunyhatunk szemet. Zsuzsával kedd délután, legkésőbb szerdán fogok leülni, a vizsgálat tart, és addig továbbra sem kerülhet adásba" – mondta a hvg.hu-nak kedd reggel Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója, miután hétfőn este tért haza külföldről.

Tovább...2017. szeptember 19. kedd - 10:51:42 -- Blog -- 0

Gépnarancs

A kormányzáshoz komolyabb eszköz kell, mint egy szemöldökcsipesz. Ezt mondta a parlamentben Orbán Viktor.

Lefordítom magyarra Magyarország miniszterelnökének a szavait: Vona Gábor buzi, (Homokos, meleg, ratyi – megfelelő aláhúzandó.)

Itt tartunk most, ezt tudja ma Orbán. Ezen a szinten van a magyar miniszterelnök. Nem most kezdte, korábban már megkínálta Vonát hasonló gondolati mélységekkel. „Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.” Ezt is Orbán mondta Vonának, és az akkori szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy mire célzott: nem én vagyok homokos kispajtás, hanem  te!


Tovább...