Havi hírek
2017. szeptember 18. hétfő - 15:39:34 -- Időjárás -- 0

HVG

A romániai Készenléti Főfelügyelőség vasárnap esti adatai szerint nyolcan haltak meg az Erdélyben pusztító viharban. A sérültek száma 67, és nagyon komoly anyagi kár keletkezett.

A Maszol.ro az Arad Megyei Tanács közleményére hivatkozva azt írja: hétfő reggel ült össze a megyei válságkezelő bizottság, hogy összegezzék a vasárnapi viharkárokat, és intézkedjenek a helyreállításról. Az áramszolgáltató szerint Arad öt kerületében összesen 45 utcában szakadt meg az áramszolgáltatás, ezenkívül a megye számos más települése maradt villamos energia nélkül. A szakemberek mindent megtesznek, hogy minél hamarabb visszaállítsák az áramszolgáltatást – ígérik.

Tovább...2017. szeptember 18. hétfő - 12:49:01 -- Közélet -- 0

HVG

A 69 éves, mozgásszervi problémákkal küszködő nőnek azt állították egy árubemutatón, hogy a gyógyfotel javít majd az állapotán. Nem javított, ráadásul hiszékenysége miatt most már nyakig úszik az adósságban.

Hárommillió forintról szóló végrehajtói követelést kapott egy nyugdíjas nő a Csongrád megyei Bordányban, miután 100 ezer forint kifizetése után abbahagyta egy részletre vásárolt masszázsfotel árának törlesztését. A bútordarabra még 2009-ben beszélték rá egy árubemutatón, de a mozgásszervi problémái persze nem múltak el tőle – írja a Délmagyarország.

Tovább...2017. szeptember 18. hétfő - 12:42:45 -- Egészség, egészségügy -- 0

Index

Újra extra finanszírozásra van szüksége a hazai egészségügynek, most a tervezetthez képest épp egy 42 milliárdos lyukat kellene gyorsan betömni, írja a Népszava.

Ebből 6,4 milliárd csak arra kell, hogy a kórházak és a szakrendelők mindent ugyanúgy gyógyíthassanak tovább, ahogy eddig. A lap szerint a szokásos alulfinanszírozáson túl az is megdobta az időszakos hiányt, hogy a kormány hiába adott forrást arra, hogy a szakrendelők több egynapos beavatkozást végezzenek a kórházak helyett, a kórházak ilyen jellegű teljesítménye nem csökkent a tervezett arányban. Azt írják, hogy járóbetegeken végzett ilyen műtétek aránya 63 százalékkal nőtt a szakrendelőknél.

Tovább...2017. szeptember 18. hétfő - 11:57:55 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Nope nevű eszköz egyik fele a webkamerát, a másik pedig a mikrofont képes blokkolni, így könnyen megszabadulhatunk a kíváncsiskodóktól.

Tovább...