Havi hírek
2017. szeptember 14. csütörtök - 12:55:21 -- Egészség, egészségügy -- 0

Onkológiai szereket vehetnek el a betegektől

Durván az évi 70 ezer új rákbeteg felét érintheti hátrányosan az a terv, mellyel a kormányzat megváltoztatná a kezelésükhöz használt új készítmények beszerezését.

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 12:32:32 -- Blog -- 0

Rezeda Világa

Orbán Viktornak sem mondja meg senki, hogy tök unalmas és idióta, következésképp hívei is szabadon lubickolhatnak az egyszerűségben. Így kerek a világ.

Nem is oly rég az egri minorita templomban egy kokárdával feldíszített babakocsit installáltak a fogamzásgátlás ellen, amelyben egy koporsó volt található, felette pedig olyan feliratok, mint hogy a fogamzásgátló széles körű használata házastársi hűtlenséghez és az erkölcsi nevelés általános fellazulásához vezet. Meg egyéb cukiságok.

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 12:18:48 -- Kultúra -- 0

24 HU

Előzetest kapott az Our Souls at Night, melyben a színészlegendák két egymásba szerető szomszédot alakítanak. Trailer.

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 12:13:20 -- Európai Unió -- 0

Gépnarancs

Nem lepik el az utasok az Orbán Viktor szülőfaluja és kedvenc stadionja között közlekedő vonatot.

Ha szeptember 12-én, egy átlagosnak mondható, nem túl meleg, nem túl hideg kora őszi napon látogatott volna a Vál-völgyi kisvasúthoz az Európai Unió küldöttsége, megtapasztalhatta volna, milyen hangulata van fapados vasúti kocsiban egyedül zötykölődni Alcsút és Felcsút dombjai között – írja a 24.hu.

A vonat az Alcsútdobozi Arborétumtól a Puskás Akadémia stadionjáig és vissza 12 kilométert tesz meg a keskeny nyomtávú síneken. Minden megállóban 10 percet áll, aztán halad tovább a bokrok, hátsó kertek között. A szerelvény minden hétköznap háromszor teszi meg az 1 óra 20 perces kört a két falu határában.

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 12:05:58 -- Politika -- 0

Zoom

Szerda este elkezdődött velencei Fidesz-KDNP frakcióülése a kormányközeli Origó szerint Orbán Viktor bejelentette, hogy nincs számára fontosabb, mint a Soros-terv elleni küzdelem.

Brüsszel végre akarja hajtani Soros akaratát, éppen ezért nemzeti konzultáció lesz az ügyben, a Soros-tervről. A részletekről sokat egyelőre nem tudni. Orbán Viktor azt mondta, “hogyha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik.”

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 12:03:06 -- Érdekes -- 0

Index

Megesett már, hogy átvirrasztott egy teljes éjszakát? Esetleg kettőt is egymás után? Akkor biztos felmerült már önben is a kérdés: vajon meddig lehet ezt fizikailag bírni? Mennyi folyamatos ébrenlétet képes elviselni a szervezetünk?

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 11:59:48 -- Európai Unió -- 0

Népszava Online

Bár Magyarországot nem nevezte meg évértékelőjében az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker így is félreérthetetlen üzenetet küldött Orbánnak.

A jogállamot az Unió egyik alappillérének nevezte Jean-Claude Juncker az EU helyzetéről tartott szerdai beszédében. Az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott évértékelő felszólalásában leszögezte: “A jogerős ítéletek elfogadása és tiszteletben tartása egyet jelent azzal, hogy részesei vagyunk a jogállamiságon alapuló Uniónak. Az Európai Unió Bíróságának döntéseit mindenkinek be kell tartania. Azok, akik nem tisztelik az európai bíróság ítéleteit, vagy a nemzeti bíróságok függetlenségét, alapvető jogaiktól fosztják meg a polgáraikat” - fejtette ki több mint egyórás beszédében.

Tovább...2017. szeptember 14. csütörtök - 10:22:42 -- Belföld -- 0

Pesti Bulvár

Kevés olyan ország létezik, ahol az állam legfelsőbb vezetői ne tudhatnának fenekük alatt legalább egy autót, amellyel munkájukat könnyítik meg.

Ezzel még nem is lenne baj, de a kormányzati leleményesség az igényelhető támogatások tekintetében határtalan, főleg Magyarországon. Itthon ugyanis nemcsak kocsikáznak, de ruházkodnak is a képviselőink, mindezt a minimálbérből adózó kisemberek pénzéből is többek között. Az állami vezetők juttatásairól törvény rendelkezik, ezért a havi bruttó fizetéseket illetően sok meglepetéssel nem találkoztunk. A legtöbbet Orbán Viktor keresi, havi bruttó 1,5 millió forintért látja el feladatait, mellé éves 200 ezer forintos cafeteria-keret áll rendelkezésre – derül ki a kormany.hu-ra feltöltött dokumentumokból.

Tovább...