Havi hírek
2017. szeptember 08. péntek - 12:41:33 -- Időjárás -- 0

Magyar Nemzet

A hullámzó frontzóna délkelet felé elhagyja Magyarországot, észak felől csökken a felhőzet, és pénteken már mindenütt több órára kisüt a nap. Mérsékelten meleg, száraz időre számíthatunk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Tovább...2017. szeptember 08. péntek - 12:26:29 -- Külföld -- 0

HVG

Hatalmas népvándorlásba kezdtek a floridaiak a közelgő Irma hurrikán miatt. Az ötös erősségűnek várt vihar miatt, közel félmillió autós lepte el azonnal a környező autópályákat, hogy északnak induljon

A beszámolók szerint minden út megtelt, a töltőállomásokat is ellepték, ahol órákat kell várni. A helyzetet nehezíti a tömeges evakuálással kapcsolatban, hogy Florida két, északi és a déli irányú sztrádára támaszkodik leginkább: az I-95-ösre a keleti parton és az I-75-re nyugat felé

Tovább...2017. szeptember 08. péntek - 11:39:25 -- Politika -- 0

!!444!!!

Tizenhét miniszterelnöki megbízott segíti Orbán Viktor munkáját, de van közöttük egy, aki nemcsak rekord magas, nettó 920 ezer forintos fizetésével tűnik ki, hanem azzal is, hogy messze ő költi a legtöbbet reprezentációs költségekre.

Hegedűs Zsuzsáról van szó, aki a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről ad tanácsokat a miniszterelnöknek, és emellett egy gyerekéhezés ellen küzdő alapítványt is vezet. Hegedűs tavaly annak ellenére költött másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra a minisztérium költségére, hogy nem találtuk nyomát annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett fizetni a meghívottak vendéglátását.

Tovább...2017. szeptember 08. péntek - 11:20:41 -- Gazdaság -- 0

24 HU

2017. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 2,6 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint a járműüzemanyagok és az élelmiszerek drágultak – jelentette a KSH.

12 hónap alatt, 2016. augusztushoz viszonyítva:

  • Az élelmiszerek ára 3,2 százalékkal emelkedett, ezen belül a vaj, vajkrémé 12,5, a sajté 10,8, a sertéshúsé 9,9, a párizsi, kolbászé 7,0, a kávéé 6,2, a cukoré és a kenyéré 5,3 százalékkal. A baromfihús ára 14,5 százalékkal csökkent. (A baromfihús és a tojás általános forgalmi adója 27 százalék helyett 5 százalék lett idén januártól.)

Tovább....2017. szeptember 08. péntek - 11:08:45 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Népszava Online

Több erős napkitörést figyeltek meg még szerdán - írta az az Időkép. Azt még nem tudni, hogy a kitörést koronakidobódás is követte-e.

Tovább...2017. szeptember 08. péntek - 10:35:43 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jó reggelt a hét utolsó munkanapján, a csütörtök és szombat közé beszorult pénteken. Jó hűvös van, lefagyott egy kicsit az orrom, de hamarosan fel fog melegedni a levegő, ha lehet még bízni a napfény erejében.

A tegnapi nap traumája nekem (is), hogy Kósa Lajosból minisztert csinál a főnöke. Nem, mintha sajnálnám tőle ezt a posztot, sőt, már régen megérdemelte. Ennyi ésszel, mint ami neki van, feltétlenül jár neki a kinevezés. Egy néppárt – a Fidesz azt mondja, hogy ők azok – a társadalom minden rétegét reprezentálja és bizony Lajos jól fogja képviselni a tanulatlan, butácska, picit kapzsi, de legalább nagyon vicces figurát.

Tovább...2017. szeptember 08. péntek - 10:26:48 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Leállították a legnépszerűbb olyan szolgáltatást, amely segítségével egyszerűen lehetett zenéket letölteni a világ legnagyobb videomegosztójáról. Van persze még más lehetőség, de a trend egyértelműen a hasonló csapok elzárása irányába mutat.

Peren kívüli egyezséget kötöttek az őket bíróságra citáló Amerikai Hanglemezkiadók Egyesületével (RIAA) a YouTube-MP3.org üzemeltetői. A YouTube-ról való zeneletöltésre olyan sokan használták, hogy ez volt a legnépszerűbb ilyen szolgáltatás. Sőt, a látogatószám akkorára nőtt, hogy általánosságban is a világ egyik legnépszerűbb weboldala volt.

Tovább...