Havi hírek
2017. szeptember 07. csütörtök - 12:32:38 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Három évvel ezelőtt, 2014. szeptember 5-én még jócskán a G-nap előtt voltunk, ebből kifolyólag - hivatalosan legalábbis - Simicska Lajos és a Hír TV Orbán Viktor szekerét tolta.

Az abban az időben még nem Orbán kormányának kellemetlenkedő tévé egyik riportere mégis tudott olyat kérdezni L. Simon Lászlótól (akkor még államtitkár), hogy ez a szelíd, költőként is nagyot alkotó (lásd lejjebb – a szerk.) férfiember kijöjjön a béketűrésből, és megfenyegesse a Hír TV-t.

Ezt írtam akkor erről.

Nem lesz könnyű az élet a Hír TV-nél. L. Simon László államtitkár mondta mindezt, ezúttal a Várkert Bazár felújításáért felelős kormánybiztosi minőségében. Az ügy előzménye, hogy a Hír TV munkatársa azt kérdezte az egykor költőként is maradandót alkotó L. Simontól, hogy mikor készül el a Várkert Bazár.


Tovább...2017. szeptember 07. csütörtök - 12:03:10 -- Közélet -- 0

24 HU

Szerinte a hatalom nem hét éve lett cinikus, már a rendszerváltás óta az.

A Hegedűs a háztetőn című musical rendezése az apropó, ahonnan indul a HVG-interjú és szóba kerül persze Stohl András, akit nem tart fiatalnak arra, hogy Tevjeként szembesüljön gyermekei választásával, a szegénységgel, a meneküléssel. Alföldi Róbert azt mondja, ő sohasem politizál az előadásaival, de a jelen társadalmi kérdéseire természetesen reflektál.

Tovább...2017. szeptember 07. csütörtök - 11:56:57 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

24 HU

Ha az Irma hurrikán nem lett volna elég, a Nap is bekeményített. Csillagunk az elmúlt évtized legerősebb napkitörését produkálta.

Tovább...2017. szeptember 07. csütörtök - 11:50:39 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A Fidesz a közelmúltban éppen a Jobbikot akarta lejáratni Vona Gábornak a nyugdíjasokkal kapcsolatos elszólása miatt. Jobb volna, ha a saját portájukon sepernének.

A nyugdíjasokért 12 év alatt semmit nem tettek, csak mások jobbítási javaslatait kritizálták. Az MSZP bármivel áll elő e kérdésben, a Fidesz csak azt szajkózza, hogy az MSZP elvette a 13. havi nyugdíjat. Azt nem teszik hozzá, hogy az MSZP akkor vette el ezt a többlet juttatást, amikor az egész világ, ezen belül Magyarország pénzügyi válságban volt.

Tovább...2017. szeptember 07. csütörtök - 11:26:56 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Egyre több a gyanús jel utal arra, hogy a magyar kormánykörök is érintettek lehetnek az azerbajdzsáni vesztegetési botrányban.

Összehívja a parlament nemzetbiztonsági bizottságát jövő hétre Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke, hogy tisztázza: lehet-e az összefüggés az azeri eredetű pénzek magyarországi megjelenése és Ramil Safarov, az azeri baltás gyilkos nagy nemzetközi felháborodást keltő kiadása között. Tájékoztatást kérnek továbbá a szolgálatoktól is, hogy vizsgálták-e tisztázatlan eredetű azeri pénzek magyarországi megjelenését, felhasználását. Az atlatszo.hu napokban publikált cikkei nyomán ugyanis egyre több, különös egybeesés rajzolódik ki, ami azt sejteti, hogy az illiberális elvbarátságnál több is lehet az azeri diktatúra és a magyar kormánykörök között.

Tovább...2017. szeptember 07. csütörtök - 10:46:21 -- Blog -- 0

Rezeda Világa

Ott van például az infravörös fény, ami csodát emberi szem nem is láthat, tök mindegy, hogy hullámként viselkedik-e, vagy van mégis anyagi tulajdonsága neki.

Az ilyen kétségek hidegen hagyják a gránitszilárdságú gecületet, ami most már kőbe vésve öröklődik meg minden NER elsőáldozó csökött tudatában, hogy Czeglédy Csaba ocsmadék bűnöző. Ilyen egyszerűen, bizonyíték, tárgyalás, kihallgatás nélkül. Rohadt egy alak most már a moziban, aki a világ összes gyermeke pénzét eltette valahová, hogy éhezzenek az ártatlanok, míg ő szörfözik a habokon. Ez ellen nincs mit tenni, amikor olyan szövegkörnyezetben jelenik meg a ganajság, hogy vajh, mi történhetett Balázs Klárival, és a két aggódás egy szinten ringatózik a Fidesz-keblekben.

Tovább...