Havi hírek
2017. szeptember 06. szerda - 12:30:06 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A születéskor várható életkor és az aktív keresők csökkenő száma mindenütt a világon megoldhatatlan gondok elé állítja a járadékfizetőket.

Tovább...2017. szeptember 06. szerda - 12:01:26 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Bors

Sokkoló családi tragédia Hajdúszoboszlón: egy férfi mérget itatott hat­éves fiával, majd felakasztotta magát. B. László végzetes elhatározásáról értesítette feleségét is, aki ereit felvágva dobta el az életét.

Az apa és fia holttestét a Keleti-főcsatorna közelében találták meg

Tovább...2017. szeptember 06. szerda - 11:54:09 -- Külföld -- 0

Index

Nem csillapodott a Karib-tengeren száguldó Irma, amely 300 kilométeres sebességű szelet hozva közelít Puerto Ricóhoz és a Dominikai Köztársasághoz. A legsúlyosabb, 5-ös fokozatúra értékelt hurrikán szombaton érheti el Florida partjait.

Tovább...2017. szeptember 06. szerda - 11:17:11 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Szeptember első napján életbe az az uniós előírás, amely határozott korlátot szab a megvásárolható porszívókra. A határértéket nagyon sokan benézik. Azt sem árt tudni, hogy az előírás nem vonatkozik mindenféle készülékre.

A szabályozásban érintettek a háztartási és professzionális felhasználásra szánt általános porszívók is, de nem vonatkozik például a csak akkumulátorról üzemeltethető készülékekre, illetve az itthon is egyre többek által kedvelt robotporszívókra sem.

Tovább...2017. szeptember 06. szerda - 11:09:46 -- Időjárás -- 0

HVG

Keleten csökken a felhőzet, eközben viszont nyugat felől egyre vastagabb felhőzet húzódik fölénk, délutánra az Alföldet is eléri – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A felhőzetnövekedéssel együtt nyugat felől egyre több helyen alakulhat ki – inkább csak gyenge – eső, zápor, de késő délután elsősorban északnyugaton néhol zivatar kialakulására is van esély.

A nyugati szél napközben nagy területen megélénkül, időnként megerősödik.

Tovább...2017. szeptember 06. szerda - 10:46:22 -- Blog -- 0

Föld S. Péter írása

Megszoktuk, hogy nem mondanak igazat. Már fel sem háborodunk. Egyszer majd elmúlik ez is. De nem kellene ehhez állva tapsolni, lakáj módjára lelkesedni.

A sajtóról beszélek, nevezzük médiának, ha úgy jobban tetszik.

„Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egyetlen paragrafusa volna: hazudni nem szabad.” Ezt a mondatot szokták idézni a haza bölcsétől, Deák Ferenctől.


Tovább...2017. szeptember 06. szerda - 10:23:22 -- Politika -- 0

Nyugat.hu

Dr. Szendrő-Németh Tamás pedig az előzetesben lévő képviselő álláspontját akarja képviselni.

Ha Puskás Tivadar polgármester és a közgyűlés hozzájárul, Mécs Imre volt 56-os elítélt, korábbi országgyűlési képviselő és dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd ellenzéki aktivista tolmácsolja az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba álláspontját a szombathelyi közgyűlés szeptember 14-i, azaz jövő csütörtöki ülésén.

Tovább...