Havi hírek
2017. szeptember 05. kedd - 11:47:44 -- Blog -- 0

Gépnarancs

– Halló, Zavargásügyi Államtitkárság?

– Igen. Utcai Zavargások és Állampuccs Főosztály.

– Kubatov urat keresem.


Tovább...2017. szeptember 05. kedd - 11:20:28 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Rohanó világunkban nyaktörő sebességgel szaporodnak gombamódra a technika csodái, vagy hogy mondják azt civilizáltan, hogy az emberek már nem patakparton mosnak, van mobiltelefonjuk, Netflixet használnak videotéka helyett, és nem az ablakon belesve, hanem a felhőjüket feltörve juthatunk a házipornójukhoz.

A Bank of America készített egy felmérést, mert valószínűleg kíváncsiak voltak rá, hogy a valóság inkább a jövőkutatók stilizált, mágnesvasutas, űrállomásos látávnyterveire emlékeztet-e, vagy még mindig élnek köztünk betárcsázós modemet és videokazettát használó digitális előemberek.

Röviden: vannak. A felmérés eredményeit nyilvánosságra is hozták, a Statista pedig készített belőle egy áttekintő grafikont.

Tovább...2017. szeptember 05. kedd - 11:07:48 -- Belföld -- 0

Index

Adrienn tavaly ősz óta rendszeresen dolgozik az Üllői úton prostituáltként. Négyszer kapták el a rendőrök tiltott prostitúció miatt, mivel egyrészt az Üllői út főútvonal, ahol nem dolgozhatnak a szexmunkások, másrészt Adriennek a prostituáltaknak kötelező egészségügyi papírja is hiányzott.

Szabálysértési eljárást indítottak ellene, a bíró húszezer forint pénzbírsággal sújtotta. Adriennek viszont a prostitúción kívül nincs semmilyen keresete, mivel mindössze 15 éves. Szeptemberben megy hetedikbe. Adrienn, akit igazából nem Adrienn-nek hívnak, egy budapesti külvárosi kerületben él az édesanyjával és testvéreivel, rendkívül rossz anyagi helyzetben egy rendezett lakásban. Esete szomorú illusztrációja a magyar jogrendszerben a fiatalkorúakat érintő hiányosságoknak.

Tovább...2017. szeptember 05. kedd - 10:47:10 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Egy odavalósi nőt, férjét és gyermeküket találták holtan a rendőrök.

A rendőrök hétfőn 19 óra körül Hajdúszoboszlón, egy társasházi lakásban egy nő holttestét találták meg. A beszerzett információk alapján keresni kezdték a nő 45 éves férjét és 6 éves gyermeküket, akiket végül 22 óra 45 perc körül Kaba és Hajdúszovát között, a Keleti-főcsatorna melletti erdős területen holtan találtak meg.

Tovább...2017. szeptember 05. kedd - 10:42:27 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Lenyűgöző fotót készített az Európai Űrügynökség két műholdja a Földről, amely az északi és a déli féltekén is a nyarat ábrázolja.

Az elmúlt években több olyan óriási felbontású felvétel készült, aminek segítségével nagy távolságról is képesek vagyunk a kép apró részleteit is megvizsgálni. Ilyen volt a Bentley két fotója: az első 53 milliárd, a második pedig 7 milliárd pixelből állt.

Tovább...