Havi hírek
2017. augusztus 31. csütörtök - 12:19:56 -- Média -- 0

Magyar Nemzet

Szerdán beadta a felmondását Kiss András, a Tények társszerkesztője, aki egyben a Tények Este felelős szerkesztője is volt a TV2-nél – tudta meg a 24.hu.

A portál szerint a felmondás időzítése sokakat sokkolt a csatornánál, mivel Kiss András éppen akkor közölte döntését a Tények helyettes vezetőjével, amikor Tuka Nikolettának, a Tények vele korábban váltásban dolgozó másik, ugyancsak távozó társ-, illetve felelős szerkesztőjének lejárt a felmondási ideje.

Tovább...2017. augusztus 31. csütörtök - 11:17:45 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Óriási mennyiségű e-mail-címet, és sok esetben a hozzá tartozó jelszót is tartalmazó adatbázisra bukkantak kiberbiztonsági szakemberek.

A rendszer hosszú időn át zavartalanul működhetett, most viszont mindenki megnézheti, az ő címe benne van-e. A világ eddig legnagyobb spam- és vírusküldő rendszerét fedezték fel nemrég a kiberbiztonsági szakemberek – számolt be róla a BBC


Tovább...2017. augusztus 31. csütörtök - 11:08:00 -- Oktatás -- 0

Index

Minimum érthetetlen, ami a Nemzetgazdasági Minisztériumban zajlik a felnőttek nyelvoktatásának ügyében. Az idegennyelv-tudás fontos versenyképességi faktor, és ebben a magyar lakosság köztudottan igencsak rosszul áll.

A tavaly állami pénzből elindított ingyenes angol és német kurzusokra túljelentkezés volt, a nagy érdeklődés miatt fel is merült, hogy növelik a keretszámokat. Az év elején azonban a Klebelsberg Központ éléről távozó Pölöskei Gáborné, Áder János húga került a terület élére, és hirtelen minden megváltozott. A keretszám csökkent, a kurzusokat szabályosan titokban tartják, és több megyében már el sem indították.
 2017. augusztus 31. csütörtök - 10:52:40 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

168 Óra Online

A rendőrség szerint hangulatkeltő cikkek jelennek meg annak az embernek az ügyében, aki májusban a Dózsa György úton jogosítvány nélkül nagy sebességgel belehajtott luxuskocsijával egy autóba, amelynek két utasa meghalt. A férfi házi őrizetben van.

S miközben a közvélemény azon vitatkozik, befolyásolhatta-e Molnár Richárd reflexeit a szervezetében már lebomlóban lévő kokain, addig szinte szó sem esik arról, hogy a  Ricsi becenevű izomkolosszus a kétezres évek legnagyobb hatalommal és befolyással bíró bűnszervezetének katonai vezetője volt. 2004. augusztus 4-én, a déli órákban egy kecskeméti bevásárlóközpontnál lévő benzinkút parkolójában kommandósok fogtak közre két autót, és három férfit megbilincseltek.

Tovább...