Havi hírek
2017. augusztus 22. kedd - 11:00:39 -- Belföld -- 0

Nyugat.hu

A Szombathely-Szőlős állomás a mindennapos testnevelés mellett van.

Még decemberben kezdtek neki a Szombathely-Szőlős vasútállomás parkolójának építéséhez a szakemberek. Ugyan az építkezés egy időre leállni látszott, aztán az ígért augusztusi átadásra el is készült a placc. Ezt egy korábbi cikkünkben már írtuk is

Tovább...2017. augusztus 22. kedd - 10:34:52 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Az ellenzék által összehívott rendkívüli ülésen kizárólag Kósa Lajos és Dömötör Csaba jelent meg, a Fidesz-KDNP egyébként a munka bojkottja jegyében távol tartotta magát a tisztelt háztól.

Mert Soros. Ezért aztán a lex CEU eltörlése, valamint a devizahiteles kilakoltatások felfüggesztése okán kezdeményezett ülés napirendjének megszavazására nem kerülhetett sor, hiszen ahhoz a képviselők többsége kellett volna. Az, hogy a kormány képviseletében odakülött Dömötr Csaba államtitkárnak a sorosozáson és az elmúlt nyolcévezésen kívül semmilyen konstruktív hozzáfűznivalója nem volt a témához, pontosan jelzi, hogy semmilyen szándéka nincs a Fidesznek arra, hogy a politikai csatározásokon kívül valós problémákkal foglalkozzon.

Tovább...2017. augusztus 22. kedd - 10:16:50 -- Életmód -- 0

Index

Egy brit tévés producer életét és egészségét tette tönkre egy magyar étterem, amikor gondatlanságból mogyorót is tartalmazó ételt szolgáltak fel a mogyoróallergiás nőnek

Amy May Shead 2014-ben látogatott Magyarországra, számolt be a történetről aDaily Mail. A 29 éves nő egy budapesti étterembe látogatott a barátaival, ahol jelezte, mogyoróallergiája van, és erről magyar nyelvű üzenetet is felmutatott. A rendelt csirkéből egyetlen falatot evett, majd azonnal rohama lett. Az ilyen esetekre nála lévő injekciók sem használtak, és Shead kómába esett.

Tovább...2017. augusztus 22. kedd - 10:07:28 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

M. Richárd, miután nagy boldogan hazaérkezett megérdemelt Seychelle-szigeteki nyaralásáról, a bíróságon találta magát.

Ugyanis a májusi 2-ai, két halálos áldozattal járó balesetet okozó férfi előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. Azonban ahelyett, hogy a bíró előzetesbe helyezte volna, M. Richárd szabadon távozhatott a bíróságról. Majdhogynem szóra sem érdemes mellékszálnak tűnik ennek fényében, hogy jogosítvány nélkül vezetett és kokainozott is, mielőtt a szerencsétlenséget okozta. Sebaj. Úgy tűnik, M. Richárd érinthetetlen. A májusi baleset óta szabadon jár-kel, azóta is jogosítvány nélkül vezet gondtalanul. Az országot is akkor hagyja el, amikor csak kedve tartja, a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak.

Tovább...2017. augusztus 22. kedd - 09:52:48 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Egy alapítvány bevonásával próbálta fenntartani a szegregált oktatást Kaposváron ­Szita Károly polgármester, de a 168 Óra erre vonatkozó kérdései nyomán a humántárca megakasztotta ezt a folyamatot. Azt nem tudni, hogy véglegesen-e: bár közeledik a szeptember, húsz cigány kisgyermek sorsa még mindig kétséges.

Spontán szegregáció – hallani gyakran kormányzati és önkormányzati berkekből, amikor azt igyekeznek megmagyarázni, miért is nem tanulnak egy osztályban különböző szociális hát­­terű, etnikumú magyar gyerekek. A „spontán” ebben az értelmezésben azt jelenti: „senki sem tehet róla, sajnos egyszerűen így alakult”. Ez a magya­rázat arra utal, hogy ha egy településen elindul a szegregálódási folyamat, ami kihat a helyi általános iskolára, egyszer csak mindenki azon kapja magát, hogy nahát, ebbe az iskolába már csak cigány gyerekek járnak. Csakhogy szakértők szerint spontán szegregáció nem létezik.

Tovább...