Havi hírek
2017. augusztus 21. hétfő - 11:29:27 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Aki tehát nem kedveli a hétfőt, az nem kedveli a munkáját sem. Az elég nagy baj, mert túl rövid az élet ahhoz, hogy olyasmit csináljon az ember, amit nem szeret.

Tegnap este valaki rengeteg pénzt nyert a hatos lottón. Miután nem én voltam az a valaki, ütöm tovább a billentyűket, bár én többnyire szívesen csinálom.

Tovább...2017. augusztus 21. hétfő - 11:23:30 -- Időjárás -- 0

HVG

A Balaton és Budapest felett szabad szemmel is látható a Kanadából érkezett füst.

Kanada északi részén augusztus közepére komoly kiterjedésű erdőtüzek alakultak ki – idézte fel az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A füst a nyugatias áramlással nagy távolságra is eljutott, mely Európa felett fátyolos megjelenésű sávok formájában látható a reggeli műholdképeken, illetve alkalmanként a esti és reggeli órákban szabad szemmel is megfigyelhető az égen.

Tovább...2017. augusztus 21. hétfő - 11:01:04 -- Kultúra -- 0

HVG

Robbie Williams a szállodájuk erkélyéről nézte az augusztus 20-i tűzijátékot a két gyerekükkel együtt.

Már Budapesten van Robbie Williams, aki szerdán lép fel a Groupama Arénában – vette észre a life.hu.

Az énekesről és a két gyerekről a sztár felesége, Aida Field készített egy fotót a tűzijáték alatt

Tovább...2017. augusztus 21. hétfő - 10:35:24 -- Érdekes -- 0

HVG

Felvette egy cég a korábban programozóként állást kereső 25 éves Budavölgyi Bálintot, aki a sajtót is megjárt rendhagyó önéletrajzával hívta fel magára a figyelmet.

"Van aki kinevette, van akinek bejött a kreativitása! Mi felvettük! Szerintünk ha valakinek a weboldala 100 ezer látogatót ér el rövid idő alatt, akkor az érti a marketing lényegét! Hello Bálint, üdv az ügynökségnél" - írta a Facebookon az AZ ügynökség nevű PR és marketingcég.

Tovább...2017. augusztus 21. hétfő - 10:20:14 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

Három éve indult el európai mintára Magyarországon is a 112-es központi segélyhívó rendszer, amelybe a rendőrség és tűzoltóság után hamarosan a mentőket is bekapcsolják.

Igaz, már eddig is sokan tárcsázták mentőért az univerzális számot, ám ez a tapasztalatok szerint gyakran késlekedést okozott az ellátásban. Egyre több rémtörténet kering arról, mekkora bajjal járhat, ha helyismerettel rendelkező szakemberek helyett laikusok fogadják a hívásokat. Pedig vészhelyzetekről van szó.

– Két gyerekkel sétáltunk, amikor megláttunk egy fiatal férfit feküdni a padon. A tűző napon, legalább negyven fokban. Próbáltam szóra bírni, de csak a fejét emelte fel, láttam, hogy csupa vér, a szeme felszakadva, bedagadva.

Tovább...2017. augusztus 21. hétfő - 10:09:58 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

A Publicus Intézet legfrissebb közvéleménykutatási adatai szerint az emberek többsége felháborítónak tartja, hogy miért tapsol el a kormány tíz- és százmilliárdokat a határon túli magyar közösségeknek szavazatvásárlásra, akár fociakadémiákat is támogatva.

Ezzel már a Fidesz szavazók kétharmada (61 és 63 százalék) sem ért egyet, az MSZP, Jobbik, és a bizonytalan szavazók körében 95 és 80 százalék közötti az egyet-nem-értők aránya.

A megkérdezettek kétharmada azzal még csak egyetért, hogy a határon túli magyarok kérhetik a magyar állampolgárságot, azonban a többség azzal már nem ért egyet, hogy milliárdokkal támogatja a magyar kormány a külhoni magyarokat

Tovább...