Havi hírek
2017. August 20. Sunday - 11:46:37 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Computerworld

Mostantól automatikusan a 64 bites változat települ az ezzel kompatibilis Windows-rendszerekre.


Tovább...2017. August 20. Sunday - 11:42:00 -- Oktatás -- 0

Eduline

"Rosszindulatú és sértő megállapítás", hogy az iskolai munka színvonala folyamatosan csökkent - írja levelében Rója István, a makói József Attila Gimnázium éléről 22 év után leváltott igazgató.

A következő tanévtől is tanára marad a makói József Attila Gimnáziumnak Rója István, aki egyedüliként pályázott az igazgatói posztra, ám mégsem nevezték ki, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma változást akart. A 22 év után leváltott vezető most levélben köszöni meg a közös munkát - írja a Délmagyar.

A levélben kitér arra, hogy Lázár János országgyűlési képviselő az ő ügyében is nyilatkozott: hivatkozva az állami fenntartóra azt állította, az iskola színvonala folyamatosan csökkent. Rója szerint ez rosszindulatú és sértő megállapítás, mert nem volt olyan elemzés, amely ezt vizsgálta volna.

Tovább...2017. August 20. Sunday - 11:26:08 -- Érdekes -- 0

HVG

Az alábbi weboldal naprakész információkat szolgáltat a földrengésekről.

Az Earthquick egy ingyenes földrengésfigyelő szolgáltatás, amely világtérképen mutatja az aktuális földrengések helyét, időpontját, és ami talán a legfontosabb, az erősségét. Nemcsak számszerűsítve láthatjuk ez utóbbit, hanem színekkel is kódolva, a zöldtől (3-asnál kisebb erősség) a sárgán és a vörösökön át egészen a gesztenyebarnáig (6-osnál nagyobb erősség).

Tovább...