Havi hírek
2017. augusztus 18. péntek - 10:19:16 -- Oktatás -- 0

Eduline

"Komoly ellentéteket, feszültségeket” okozhat a tanári szobákban, „tovább növelve az egyébként is jogos elégedetlenséget, megosztva, szétzilálva a napjainkra kialakult pedagógusegységet" - mondta a pedagógusok differenciált béremeléséről Mendrey László, a PDSZ elnöke a Magyar Nemzetnek.

Ahogy arról beszámoltunk, bár korábban arról volt szó, hogy minden tanár számára egységesen jár a pedagógusbér emelésének idén ősszel esedékes utolsó részlete is, a kormány változtatott a feltételeken. Eszerint az adott intézmény vezetője dönthet arról, hogy melyik pedagógus mekkora mértékben jogosult a béremelésre. A PDSZ szerint a differenciálás több szempontból is aggályos.

Tovább...2017. augusztus 18. péntek - 10:07:08 -- Politika -- 0

Népszava Online

A magyarok több mint fele nem tartja helyesnek, hogy a kormány több százmilliárd forinttal támogatja a határon túli magyarokat - derült a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek számára készített.

A mintavétel nyomán az összes megkérdezett 53 százaléka inkább nem tartja helyesnek, míg 43 százaléka helyesnek véli a külhoniak támogatását. Az arányok a pártpreferenciák szerint is sokatmondóak: a Fidesz szavazói 67 százalékban helyeslik a támogatási pénzeket, 29 százalékuk viszont ellenzi, az MSZP választói 80 százalékos arányban nem tartják elfogadhatónak ezeket a közpénz-milliárdokat, s csak 20 százalékuk ért egyet ezzel a kormányzati cselekvéssel.

Tovább...2017. augusztus 18. péntek - 09:39:03 -- Belföld -- 0

Magyar Nemzet

1,1 milliárd: alig látogatják a kalandparkot, de van semmibe vezető, szánalmas állapotban lévő kerékpárút is


Tovább...2017. augusztus 18. péntek - 09:28:14 -- Életmód -- 0

Népszava Online

A vezetés közbeni mobilozás az egyik vezető halálok az utakon. Egy SMS elolvasásakor átlagosan 5 másodpercig vakon vezetünk.

Annak ellenére, hogy vezetés közben szigorúan tilos a mobiltelefon használata, és akár több tízezer forintos bírság is járhat érte, még mindig rengeteg autóst látni telefonnal a kezében. A RAC autóipari szolgáltató cég tavaly szeptemberben megjelent felmérése szerint nőtt azoknak a gépkocsivezetőknek a száma, akik vezetés közben mobiloznak. 2014-ben még csak 8 százalék vallotta ezt, míg 2016-ban már a megkérdezettek harmada. Ez azért sem jó hír, mert a vezetés közbeni mobilozás az egyik vezető halálok az utakon. Csak Amerikában például négyből egy autóbalesetet a vezetés közbeni SMS-ezés okoz.

Tovább...2017. augusztus 18. péntek - 09:18:28 -- Belföld -- 0

Index

Eddig leginkább ifjabb Bozsik József, a fogathajtók szövetségi kapitányának államtitkári megfenyegetése, majd eltávolítása kapcsán terelődött a figyelem a szilvásváradi állami ménesgazdaság kiemelt fejlesztésére.

Most viszont, hogy kezd testet ölteni a beruházás harmadik lépcsőjeként épülő lovas stadion, valószínűleg sokan meglepődnek majd az ország egyik legkedveltebb és legszebb kirándulóhelyének bejáratában épülő betonkolosszus láttán.

Tovább...