Havi hírek
2017. augusztus 13. vasárnap - 11:19:10 -- Érdekes -- 0

24 HU

Vendége volt Krúdy, Heltai, VII. Edward, Ferenc Ferdinánd, a szerb Milán király és még sokan mások. Matiné.

Babaház

A 74 éves asszony látszólag könnyed testtartásban nyúlt el a kopott pamlagon, pedig erősen koncentrált rá, hogy a félhomályban alig látszódjon az arca. Kifestve, félig fekvő testtartásban várta, hogy a férfi belépjen az ajtón. A Magyar utca 20.-ban ritkán fogadtak vendéget, a tucatnyi szobából már csak egyben volt élet, a többiben fehér lepedők alatt várták a bútorok a jobb időket.

Tovább...2017. augusztus 13. vasárnap - 11:12:13 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

!!444!!!

Kutatók a Föld legnagyobb vulkanikus régióját fedezték fel, miután 91 eddig ismeretlen vulkánra akadtak rá az Antarktika jégpáncélja alatt. 

Azt, hogy vulkánok vannak a földrész jege alatt, eddig is lehetett tudni, csak eddig mindössze 47 vulkánt ismertünk. Az Edinburgh University kutatói szerint jelenleg ez lehet a vulkánokkal legsűrűbben telített régió az egész bolygón. 

Egyben figyelmeztettek arra is, hogy bármiféle vulkanikus tevékenységnek súlyos következményei lennének világunkra. Egy kitörés ugyanis tovább destabilizálhatná az Antarktika jegét, amitől csak még inkább felgyorsulna a tengerek vízszintjének emelkedése.

Tovább...2017. augusztus 13. vasárnap - 11:09:33 -- Blog -- 0

Gépnarancs

A legtöbb embert érdekli, hogy a hírességek hol töltik a nyári szabadságukat, hogyan és merre kapcsolódnak ki a mindennapok forgatagából. Ez alól a politikusok sem kivételek, a bulvárlapok rendszeresen be is számolnak arról, hogy nemzetünk nagyjai, azaz, az ismertebb politikusok hol pihenik ki az egész évi munka fáradalmait.

Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg háromhetes szabadságát tölti, augusztus 20-a után tér vissza a munka világába. Hogy hol van, merre jár, azt Havasi Bertalan szóvivő nem árulta el a sajtónak. Ez nem volt mindig így,

a korábbi években többször is előfordult, hogy maga a miniszterelnök számolt be arról, hogyan és hol töltötte szabadságát.

Tovább...2017. augusztus 13. vasárnap - 10:37:49 -- Érdekes -- 0

Index

Az egyik legnépszerűbb hely a Szigeten a Before I Die... nevű fal, ahová lelkes fesztiválozók felírhatják, hogy mit szeretnének még kipróbálni, mielőtt meghalnak


Tovább...