Havi hírek
2017. augusztus 12. szombat - 11:12:42 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Szoktam olvasni, amiket írok, és szívesen lájkolna a Facebookon, de fél, hogy baja lesz belőle. Középkorú nő mondja ezt az utcán. Szégyenkezés van a hangjában. Pedig, nem neki kellene szégyenkeznie, gondolom magamban, de nem mondok semmit. Mit is mondhatnék egy embertársamnak, aki tisztességesen élt idáig, és most újból meg kellett tanulnia félni.

Halkan mondunk mindent, megfontoltan, előtte alaposan körülnézünk. Magunk sem értjük, hogyan juthattunk idáig, hogy megint ezt suttogjuk a mobilba: ez nem telefontéma.

Megint tudunk írni és olvasni a sorok között. Pedig már azt hittük, hogy vége, elfelejthetjük örökre. Nem hittük volna, hogy lesz idő, amikor újra hasznunkra válik. Akik átélték egyszer, azoknak gyorsabban megy, de keservesebb – az újak, akik már a félelem nélküli létbe születtek, fel sem fogják, mi történik velük.

Tovább...
2017. augusztus 12. szombat - 11:00:24 -- Időjárás -- 0

Nyugat.hu

Gyökerestül kicsavart fák, szerte-szét letört ágak.

Az áram és telekommunikációs hálózat helyreállítása Bajánsenyén és a környező településeken több napba is fog telni, írja olvasónk, aki az alábbi fotókat küldte szerkesztőségünkbe a tegnapi viharról:

Tovább...2017. augusztus 12. szombat - 10:55:32 -- Külföld -- 0

Népszava Online

Súlyos egészségkárosító hatású rovarirtószerrel szennyezett tojással árasztottak el 12 uniós országot. Magyarország eddig megúszta.

Chickfriend, nyersfordításban csirkebarát annak a holland cégnek a neve, amelyhez köthető az egyre dagadó Fipronil rovarirtóval szennyezett tojásbotrány. Az emberi szervezetbe jutva a méreg máj-, pajzsmirigy- vagy vesekárosodást okozhat. Tizenkét országban találtak eddig szennyezett tojásokat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) arról tájékoztatta a Népszavát, hogy Magyarországra nem jutott mérgezett tojásokból.

Tovább...