Havi hírek
2017. augusztus 10. csütörtök - 11:07:20 -- Kultúra -- 0

HVG

Ötven évvel a Mezítláb a parkban után ismét közös filmben szerepel a két Oscar-díjas színész.

Fél évszázad, négy Oscar-díj és számtalan filmszerep után ismét szerelmespárt játszik a Jane Fonda és Robert Redford. Az Our Souls at NIght trailere most jött ki, és Fonda és Redford határozottan szerelmesnek tűnik benne.

Tovább...2017. augusztus 10. csütörtök - 10:48:14 -- Blog -- 0

Gépnarancs

A magyar futball eseményeit nyomon követő szurkolók számára nem szokatlan az a jelenség, hogy néhány fordulóval a bajnokság megkezdése után alacsonyan szállnak az edzők, vagyis, sorra menesztik az eredménytelen csapatok szakvezetőit.

Az eljárás amúgy magyarázható: a klubvezetők eredményt szeretnének, győzelmeket szállítani a szurkolóknak és nem utolsósorban a szponzoroknak. Játékos sok van, őket macerás lenne elküldeni, edzőből viszont csak egy, ezért az esetek többségében neki kell elvinnie a balhét.

Tovább...2017. augusztus 10. csütörtök - 10:38:21 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Portfolio

A következő öt évben ötszázezer járulékfizető vonul nyugdíjba Magyarországon, ami jelentős terhet ró az állami nyugdíjrendszerre.

A Világgazdaság összeszedett három lehetséges lépést, amivel ha nem is elkerülhető, legalább elhalasztható a nyugdíjrendszer összeomlása.

Tovább...2017. augusztus 10. csütörtök - 10:26:41 -- Politika -- 0

Népszava Online

Bayer Zsolt leírása, például a kőszegi katonai reálgimnázium melletti mohos kősziklához fűződő legenda narratívája Petőfi Sándor Útirajzok kötetének legnemesebb irodalmi hagyományaihoz hasonlítható – jelentette ki Kerényi Imre.

Az Orbán Viktor által a Nemzeti Könyvtár létrehozásával megbízott egykori rendező ezzel indokolta, miért döntött a borítékolt felháborodás ellenére úgy, hogy a politikai botrányokat okozó publicista kötete is bekerüljön a Nemzeti Könyvtárba. Szerinte Bayer személye miatt lehet felháborodás, a publicisztikái miatt, "de hát ő is sokféléből van összerakva, mint mi mindannyian, ő szépíró, politikai újságíró és filmes. Én a szépírót szeretem, az 1100 év Európa közepén esszék élvezetesek, tanulságosak, a magyar irodalom, leíró irodalom legnemesebb hagyományait követik" – méltatta Kerényi Bayer írásait.

Tovább...2017. augusztus 10. csütörtök - 09:55:13 -- Belföld -- 0

Pesti Bulvár

Az orbánisták folytatják magánvagyonuk gyarapítását! A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ki akarja tenni a Magyar Repülő Szövetséget ezzel bizonytalanná vált a budaörsi repülőtér helyzete, amelyik az ország legrégibb és a második legfontosabb repülőtere. Innen indulnak a katasztrófavédelem a rendőrség gépei és a műtéti szervszállítások is! – írja a 444.hu. 

„A budaörsi repülőtér állami tulajdon, aminek az üzemeltetéséért nekünk soha nem fizetettek, pedig a tulajdonosnak nemcsak jogai, de kötelezettségei is vannak. Mostanra a szövetség gyakorlatilag csődközeli helyzetbe került, nincs más választásunk, a hétvégén leadjuk a kulcsokat és az üzemeltetési engedélyünket. De akkor a reptér bezár, mert még meg sincs, aki átvegye a üzemeltetését, illetve az MNV írásbeli tájékoztatása szerint először ők vennék át.” – ezt az MRSZ vezetője nyilatkozta a hvg.hu-nak.

Tovább...