Havi hírek
2017. augusztus 09. szerda - 11:04:20 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Most már csak azt kellene tisztázni, hogy mit kell érteni egy megváltozott Fideszen.

Szerintem alapvetés, hogy ebben a választási vereség utáni nagypofonból felálló, megváltozott Fideszben Orbán Viktornak nem lehet helye. De nemcsak neki, Kövér Lászlónak, Rogánnak, és a többieknek sem – a lista vég nélkül sorolható.

Nem lehet ennek a megváltozott Fidesznek a tagja olyan ember, aki akár üzletelt Orbánnal, köpködött vele szotyolát a felcsúti stadion VIP-páholyában, tapsolt, vagy akár csak egyszer is távolról integetett neki.

Tovább...2017. augusztus 09. szerda - 10:54:31 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

"Nem akarom, hogy a közönségemnek a kórházi időszakom legyen az utolsó emléke rólam. Azt tervezem, hogy lesz még film és színdarab is, amiben szerepelni fogok"


Tovább...2017. augusztus 09. szerda - 10:50:56 -- Politika -- 0

Zoom

Az önkormányzat által jegyzet dokumentum (rendezvénybiztosítási terv) szerint a rendőrség közlekedési közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból változtatta meg az elmúlt évek gyakorlatához képest a biztonsági intézkedéseket

– írta a balatontipp.hu portál, és térképet is közöl arról a területről, ahová autóval csak külön engedéllyel lehet behajtani a fesztivál ideje alatt. Csakhogy sem a rendőrség, sem a Terrorelhárítási Központ nem tud semmiféle terrorveszélyről, ami az eddigieknél szigorúbb intézkedéseket indokolt volna. Mert, hogy ilyen nincs is.

Tovább...2017. augusztus 09. szerda - 10:37:53 -- Belföld -- 0

Népszava Online

„A rendőrség - közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból” megváltoztatta a BB Boglári Szüreti Fesztivál megszokott forgalmi rendjét - tájékoztatta az érintett terület, Balatonboglár központjának lakóit a város önkormányzata. Az erről szóló közleményt a 444 vette észre.

A hétfőn kiadott közlemény szerint a város központjában 23 utcába, illetve az általuk határolt 26 hektárnyi területre még az ingatlantulajdonosok is csak külön az alkalomra igényelt behajtási engedéllyel hajthatnak be.

Tovább...2017. augusztus 09. szerda - 10:32:06 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zoom

Megindult már a harc a nyugdíjasok több mint kétmilliós táborának megnyeréséért, jóval a 2018-as választások előtt.

Az ellenzéki pártok egyre többször beszélnek az égető kérdésről, a már most is csak támogatással fenntartható nyugdíjrendszer átszabásáról. Az idén 2 millió 47 ezer nyugdíjas kap ellátást az állami nyugdíjrendszerből, miközben a munkaképes korúak száma 6,1 millió főre rúg. A jelenlegi számítások szerint 2030-ra 5,7 millió munkaképes emberre 2 millió nyugdíjas jut, 2040-ben pedig az 5,2 millió aktív korúval szemben 2,21 millióan várják majd a nyugdíjukat.

Tovább...2017. augusztus 09. szerda - 10:22:09 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jóreggelt mindenkinek, aki aludt, meg aki nem! Eddig jó volt állítólag (valamennyit aludtam is), most viszont jön a hejehuja újabb három napig, harminc-negyven fokokkal.

Vigyázzatok magatokra! Nemsokára én is pakolom a vizes borogatást az agyvelőmre (nem közvetlenül, csak közvetve, mert most nincs kedvem felnyitni a koponyámat. Kelleni fog, ugyanis én már az első hírt sem tudom értelmezni, ami szembejött. Ezúttal Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta, hogy szerinte

Tovább...2017. augusztus 09. szerda - 10:03:43 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Simicska Lajos plakátcégének felületeit, hétfő hajnalra újabb jelöletlen plakátok lepték el, azokat, amelyeken három héttel ezelőtt megjelentek „A nép nem betiltható, de a kormány leváltható” – üzenetek. Simicska úgy látszik nem pihen, ismét fricskát mutat Orbánnak. A mostani, a béruniót sürgető hirdetésekkel ismételten kijátszották a plakáttörvényt.

A Jobbik, bár a béruniót ő hozta be a politikai kommunikációs térbe tagadja, hogy a szervezet állna az akció mögött, ugyanúgy mint ahogyan három héttel ezelőtt is ezt tette. Szabó Gábor pártigazgató elmondta, hogy a plakáttörvény július 15-i hatálybalépésével megszüntették a szerződéses viszonyukat a Mahírral. Ők tehát nem rendeltek hirdetéseket, de

nagy örömmel fogadtuk a megjelenésüket”.

Tovább...